Сензациите в пресата днес: Махат Дуци от ЦСКА до дни

Ивелин Попов дърпа капитанската лента от Ники Михайлов в националния

Сензациите в пресата днес: Махат Дуци от ЦСКА до дни

Спекулациите около родните клубове преди началото на пролтения полусезон от А група не спират. Родната преса съзира сензации и в националния отбор, където Любо Пенев ще дебютира като селекционер в контролата срещу Унгария.

Novsport.com Ви представя традиционния си обзор на най-сензационните материали в родната преса:

Махат Дуци от ЦСКА до дни, пише "Стандарт".

Дуци Симонович ще го отнесе за безнадежд­но закъснялата селек­ция в ЦСКА и хаотич­ната подготовка, научи "Стандарт".

До дни се очаква "Титан" да под­пише присъдата на глав­ния мениджър, който и без това вбеси началст­вото с "допинг гейт". Против Дуци са треньо­рът Димитър Пенев и щабът му.

Сериозен скандал със сърбина в Турция пък имал скау­тът Иво Димов. Варненецът е изключително близък до "Титан" и ду­мата му се чува. Твърде вероятно е ЦСКА да из­чаква стартът на шампионата с Черноморец в Бургас, преди да посо­чи вратата на Дуци Си­монович.

В същото време вче­ра "армейците" започна­ха картотекирането на новите попълнения. Сред заявката липсваше скандалният Анисе. Според запознати ЦСКА ще държи в шах всичко до петък. Тогава ще изненада всички с начина, по който ще се опита да уреди беглеца от Черноморец.

След контролата с Бдин ще стане ясна съдбата на румънския халф Паун. Пената харесва техничаря, но са­мият играч ще трябва да се примири с ниска зап­лата. От "Титан" ще предложат на Паун да се доказва до юни срещу 1500 евро на месец и ако се наложи, в състава от лятото да подпише до­говор при по-добра зап­лата.

За средния бълга­рин парите са повече от прилични, но най-скъ­пите звезди на ЦСКА прибират десеторно.

Полето дърпа лентата от Ники, загатва за смяна на капитана на националния отбор "Меридиан мач".

Ивелин Попов е ре­шил да не дава без бой капитанската лента на вратаря Ники Михайлов, научи „Меридиан Мач'". Той споделил пред свои съотборни­ци, че в отсъствието на Стилиян Петров е най-нормално той да изведе отбора срещу Унгария.

Любо Пенев отказа на пресконфе­ренцията в петък да назове капитана, но негов фаворит е Ники Михайлов. За да избегне напрежение, той смятал да възложи на играчите да гласуват. Повечето от тях предпочитали стражът на Твенте да ги води.

Междувременно се разбра, че заради Ли­текс и Лудогорец е пренаредена програ­мата на националите. От двата клуба насто­яли осемте им играчи да се приберат най-късно в четвъртък по обяд от Унгария, а не в 18 часа, както е по план.

На снощната трени­ровка контузия полу­чи Иван Стоянов от Лудогорец и той ще пропусне контролата.

Не пускат брата на Мораеш в ЦСКА, съобщава "7 дни спорт".

Униао Лейрия едва ли ще пусне без пари ис­кания от ЦСКА Бруно Мораеш, твърдят в Португалия. Братът на нападателя на червените Жуниор Мораеш е желан от ЦСКА.

Колегите от „ Диарио де Лейрия" споделили за „7 дни спорт", че Бруно Мо­раеш тотално е разочаровал след преминаването си в Униао Лейрия през лятото на миналата годи­на. Нападателят е изиграл 11 мача, като в 7 от тях влиза като резерва, и има три отбелязани гола. От него обаче се е очаквало много повече.

Тимът на Лейрия пък е на последно място в португалското първенство и води люта битка за спасение. По всичко личи, че Мораеш е изгубил доверието на треньора Мануел Кажуда. В последния мач срещу Маритимо напада­телят дори не е попаднал в групата, въпреки че е здрав.

До момента от клуба не са обявявали за интерес към играча от други отбори. Дори и да са склонни да се разделят с Мораеш, шефовете на Униао Лейрия ще искат трансферна сума. Става дума за поне половин милион евро, допълват от португалското издание. В момента обаче тя хич не е по джоба на шефовете на ЦСКА, предвид финансо­вите проблеми в клуба.

Затова в преговорите е хвърлен мениджърът Джовани Бекали, твър­дят запознати на Арми­ята. Той доведе другия брат - Жуниор Мораеш, в ЦСКА. Агентът ще убеждава португалците да пуснат играча без пари. „Титан" пък се надява да възроди кари­ерата на Бруно Мораеш, за да го шитне за повече пари през лятото, а Бе­кали пък - за да намаже с поредната тлъста комисиона.

Дуци с нова афера, връща изгонен, възмущава се "Меридиан мач".

 

Безумията в ЦСКА нямат край. Вчера спортният директор на клуба Драголюб Симонович предприе нова афера, която за поре­ден път доказва какви хора са начело на „армейците".

Сърби­нът върна в отбора натирения преди из­вестно време халф Симеон Мечев. Фут­болистът, който е по-известен като син на фолкпевицата Мали­на, тренира с „армей­ците" в последните два дни. Преди ня­колко седмици ЦСКА взе изгонения от Сла­вия, Берое и Монтана играч на проби. Той явно не впечатли по време на подготовка­та в Турция, тъй като бе отпратен от Дра­голюб Симонович и Димитър Пенев. Сега обаче Мечев е върнат доста изненадващо, без да бъде дадено смислено обяснение.

Това е второ подобно странно решение на отговорните фактори в ЦСКА. По подобна схема бе взет мароканският бранител Илиас Хадад. Той бе тестван дълго и дори взе участие в няколко контроли на „армей­ците". Впоследствие бе освободен и след това отново върнат. В момента Хадад има подписан дого­вор с „червените" и при кризата в защита като нищо може да получи и титулярно място.

Бъдещето на Ме­чев в Борисовата гра­дина все още не е яс­но. Очакванията са юношата на Славия да подпише договор с ЦСКА, а след това да бъде преотстъпен на друг отбор в ,А" група. Не се знае също дали играчът ще взе­ме участие в днешна­та контрола с Бдин (Видин). Проверката е от 14,30 часа на стадиона в Правец и се явява генерална репетиция за „черве­ните" преди старта на пролетния дял от шампионата. В сре­щата първи минути вероятно ще запише и новото попълнение Антонио Томас.

 

Белчев: И за мен това, което се случва е необяснимо

Треньорът на ЦСКА бе доста разочарован

Храбър Крумовград не се даде и на ЦСКА (ВИДЕО)

"Червените" заплашени от бараж за Европа

ЦСКА пусна билетите за Крумовград

"Червените" примемат хита на сезона в събота

Потвърдено: Нов директор и скаутско звено в ЦСКА

„Червените“ търсят президент, не се разбраха с Бербатов

Християн Петров: Боли ни! Това не приляга на ЦСКА!

Бранителят бе много разочарован след загубата от Лудогорец

Белчев: Не отива на ЦСКА да е на второто място

Треньорът на "червените" бе разочарован след загубата от Лудогорец

Окончателно: ЦСКА без каре титуляри, но с Каранга в Разград

Стамен Белчев определи групата за Лудогорец

Матей аут за Лудогорец, пред раздяла с ЦСКА

Капитанът може да е изиграл последния си мач с червената фланелка

ЦСКА готви мащабна селекция, гледа към Испания

„Червените“ търсят подсилване във всички линии

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки