Джиджи Бекали заплашен със затвор заради подкуп

Прокурорите от румънската Национална дирекция за борба с корупцията (НДБК) поискаха присъда от шест години затвор за собственика на футболния клуб Стяуа, бизнесмена Джиджи Бекали, по обвинения в даване на подкуп и документни измами, съобщи информационният сайт Зиаре

Джиджи Бекали заплашен със затвор заради подкуп
Прокурорите от румънската Национална дирекция за борба с корупцията (НДБК) поискаха присъда от шест години затвор за собственика на футболния клуб Стяуа, бизнесмена Джиджи Бекали, по обвинения в даване на подкуп и документни измами, съобщи информационният сайт Зиаре. Върховният касационен съд продължи днес обсъжданията по делото "Куфарът", в което собственикът на Стяуа Джиджи Бекали, както и вицепрезидентът на отбора Теа Спонте, адвокатката Алина Чул, селекционерът на националния отбор Виктор Пицурка и други, са обвинени в корупция. 
 
Прокурорите поискаха четири години затвор за Бекали по обвинение в даване на подкуп и две години затвор по обвинение в документни измами. Те поискаха също така две години затвор за подпомагане на правонарушител и две години затвор за документни измами за адвокатката Алина Чул. Прокурорите предложиха и две години условна присъда за дясната ръка на Бекали Теа Спонте, както и за селекционера Виктор Пицурка. Евродепутатът Джиджи Бекали беше изпратен на съд през декември 2008 г. 
 
Според обвинението през май 2006 г. Бекали е обещал на всеки играч от футболния отбор "Глория" Бистрица парични суми между 500 и 10 000 евро, за да постигнат благоприятен резултат в мача срещу "Рапид" Букурещ. Две години по-късно, през май 2008 г. Бекали предложил сумата от 1,7 милиона евро на президента на футболния клуб Университатя Клуж, както и на някои играчи от отбора, за да защитят шансовете си и да постигнат по възможност поне равен резултат в мача от първенството на страната срещу отбора на Клуж - съперник на Стяуа за спечелване на шампионската титла. Това е първото дело за корупция на високо ниво в румънския футбол, отбелязва Медиафакс.
Мартино: Очевидно възрастта вече е проблем за Меси

Треньорът на Интер Маями съобщи, че голямата звезда на тима вече тренира добре

Ал Хилал е новият шампион на Саудитска Арабия

Тимът е недостижим на върха след успеха си с 4:1 срещу последния Ал Хазем

ПСЖ представи новия екип без Мбапе, натиска за Кварацхелия

Вижте подробности

Спортният директор на АЕК (Атина): Гледахме вратари в България, но нямат ниво

Бруно Алвеш се срещна с Жозе Моуриньо, но няма да го кани за треньор

ПСЖ катастрофира у дома срещу Льо Авър, титлата все още не е факт (ВИДЕО)

Двата тима завъртяха равенство 3:3

Аморим призна: Беше голяма грешка, че се срещнах с Уест Хем

Той бе сочен за фаворит за нов мениджър на Ливърпул

Луис Енрике: Не бързаме да станем шампиони

Треньорът на ПСЖ обяви, че целта е отборът да вземе титлата, но не държи това да е много рано

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки