Ван Гаал: Моу ми е приятел, ако в Юнайтед искат да ме сменят, трябва да се подготвят

"Надявам се след време хората да оценят какво правя в момента - градя нов отбор, пълен с млади таланти"

Ван Гаал: Моу ми е приятел, ако в Юнайтед искат да ме сменят, трябва да се подготвят

„Моята цел, където и да съм работил, винаги е била да съм преди всичко човек и да се отнасям добре с хората около мен.”

Думите са на Луис ван Гаал и изненадаха мнозина, тъй като холандецът не се слави с добрия си нрав на Острова.

Дори в книгата си „Желязното лале”, написана за треньора от сънародника му Маартен Мейер, последният разказва, че „Ван Гаал е шефът, той винаги е прав, това е неговото верую и никой не може да го промени”. Сега обаче специалистът показа и другата си страна.

„Трябва да цениш труда на останалите служители в клуба, макар при играчите да е различно. Понякога те са ядосани от начина, по който комуникирам с тях. Аз обаче го правя за тяхно добро, винаги съм откровен”, каза той пред “The independent”, а после бе запитан какво мисли относно слуховете, че това лято ще бъде заменен от Жозе Моуриньо на „Олд Трафорд”.



„Първо искам да кажа нещо, което досега не съм споделял – Моуриньо е мой приятел. Честно казано обаче наистина не знам дали Манчестър Юнайтед преговаря с него. Разговарям почти ежедневно с (изп. дир.) Ед Уудуърд и не мога да си представя, че той ще направим подобно нещо зад гърба ми. От друга страна, ако искат да ме сменят, то те трябва да се подготвят, това е моето мнение. Аз обаче считам, че биха ми казали, ако водят подобни преговори, защото съм в добри отношения не само с Ед, но и със собствениците Глейзър. Затова и съм ядосан от всички публикации. Уволниха ме три пъти, сега се говори за Моуриньо, после ще е за някой друг.”

„Свикнал съм да ме критикуват, обичам да провокирам медиите. Така предпазвам играчите си, защото всички са срещу мен, а не срещу тях. Дали ми харесва? Не, напротив. Никак даже, но такава е нашата професия.”

„В Барселона и Аякс феновете са дори още по-критични, защото са свикнали отборите им винаги да побеждават и то с добра игра. В Амстердам загубих първите си три мача и цял сезон публиката скандираше „Кройф”, но после спечелихме Купата на УЕФА. В Барса футболистите трябва да забавляват на терена, а в Англия се гледат повече резултатите.”



„За съжаление сме далеч от върха (12 т.) и това също не се харесва на никого в клуба. Трябва обаче да помислим защо се стигна дотук. Не е нормално да имаш четири дълготрайни контузии като тези на Люк Шоу, Антонио Валенсия, Бастиан Швайнщайгер и Маркос Рохо. Миналата година имахме много травми, но мускулни и ние променихме това с повече дни за почивка.”

„В крайна сметка такъв е животът. Тези травми ми позволиха да дам шанс на някои от юношите, като Джеси Лингард, Бортуйк-Джаксън, а Марсиал и Депай също са много млади. Културата на Манчестър Юнайтед е да се дава път на младите и това ми харесва. Аз например дадох дебют на Шави и Иниеста в Барселона, но после всичко зависи от самите футболисти."

"Надявам се след време хората да оценят какво правя в момента. Градя нов отбор, пълен с млади таланти. Моят наследник на поста обаче също трябва да им дава шанс, защото аз съм дал дума, че ще се оттегля от футбола през 2017 година. Затова е много важно какво решение ще вземе ръководството относно моя наследник тук. Ако ме попитат, аз ще кажа своето мнение, но никога няма да се опитвам да остана по-дълго или да давам съвети, след като си отида.”

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки