Джеки: ЦСКА няма лидер

"Това, че варненци идват с големи проблеми около състава, не е никакъв плюс за ЦСКА"

Джеки: ЦСКА няма лидер

Легендарная капитан на ЦСКА Георги Димитров - Джеки сподели пред "Тема Спорт" очакванията си за мача с Черно море. "Това, че гостите идват с големи проблеми около състава, не е никакъв плюс за ЦСКА. И веднага ще обясня защо. Варненци имаха подобни проблеми и при гостуването си на "Герена" в първия пролетен кръг, но изнесоха прекрасен мач, койото спокойно можеха да спечелят.

От друга страна, ЦСКА също дълго време игра с осакатен състав, но побеждаваше. Така че тези трудности сплотяват останалите и ги правят по-силни. Най-неприятно за ЦСКА ще бъде, ако отборът първи допусне гол. Тогава шансовете за пълен обрат са много малки, тъй като на публиката малко и трябва, за да започне да освирква и да изнервя младите футбилисти. А те не са готови да издържат на напрежението и много трудно ще се справят в подобна ситуация, в която са опрени до стената.

Разбира се, няма да е невъзможно, но ще е много, много трудно. Липсва лидерът, който може да изиграе ключова роля в такава ситуация. За това за ЦСКА е много важно да не допуска гол. Ако се справи с тази задача, победата е 99% сигурна, тъй като Мораеш и Присо поне веднъж ще матират отбраната и вратаря на Черно море", коментира Джеки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки