Серия "А" задлъжня с ?400 милиона

Проблемът е сериозен, защото са били заети едва 56 процента от местата на старите и непривлекателни съоръжения

Серия "А" задлъжня с  ?400 милиона

Задълженията на футболните отбори в Италия не спират да растат, като 20-те най-добри отбора са натрупали от началото на сезона дългове от 428 млн. евро. Според в. „Ла Република" общите неплатени суми вече са 2,6 млрд. евро. Кризата се дължи основно на ниските постъпления от билети. Заради отлива на фенове от стадионите Серия А е спечелила едва 2,03 млрд. евро. Проблемът е сериозен, защото са били заети едва 56 процента от местата на старите и непривлекателни съоръжения.

 
Финансовите проблеми не са новост за футбола на Ботуша. През 2011 по-малко от 20 процента от клубовете регистрираха печалба. Година по-късно дълговете им скочиха с 23,2 на сто.
 
Най-големи са задълженията на победителя в Шампионската лига от 2010 Интер. Година преди въвеждането на правилата за финансов феърплей нерадзурите дължат 335 млн. евро. Значително по-добро е положението на втория в класацията Ювентус, който има да плаща 241,9 млн. евро. Трети е шампионът Милан с 238,5 млн. евро.
 
Експертите твърдят, че отливът на фенове и спонсори ще продължи, тъй като те загубиха доверието си във футбола. Скандалът с черното тото и манипулирани мачове разочарова привържениците на отборите, които все по-рядко ходят по стадионите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки