Присо: Когато един играч е желан от Левски и ЦСКА, той винаги идва на „Армията”

Нито мен са ме удряли, нито аз съм удрял някого на "Лаута"

Присо: Когато един играч е желан от Левски и ЦСКА, той винаги идва на „Армията”

Една от новите звезди на ЦСКА Нджонго Присо даде интервю за "Тема Спорт" непосредствено след мача с Черно море. Ето какво сподели камерунецът:

Джонго, как се чувстваш, след като се завърна в игра след дълго отсъствие заради наказание?
- Да, за съжаление доста дълго не можех да играя, но сега съм щастлив, че се завърнах на терена. Всичко, през което преминах през този месец, вече е минало и сега се чувствам много добре. Забравил съм за случая и дано нямам повече такива  неприятни моменти.

Успя ли да преодолееш шока от случката Пловдив?
- Това вече е в миналото, факт е, че не мога да Върна Времето назад и да променя нещата. Няма смисъл да се връщаме назад.

Вярно ли е, че са те удряли полицаи и ти самият чувстваш ли се виновен за нещо около този скандал?
- Не, нито мен са ме удряли, нито аз съм удрял някого. Всичко това стана, защото след като се прибрах в тунела, много полицаи се втурнаха към мен, държаха ме без причина и аз просто не можах да разбера защо се случва това. Искам обаче чрез вас да се извиня за поведението си, разбирам, че униформените просто си вършеха работата и не бях прав да избухвам така.

Заедно с Жуниор Мораес се превърна в основен играч на ЦСКА, тежи ли ти тази отговорност?
- Да, това е факт, с Жуниор се разбираме страхотно и на терена, и извън него. Нашата работа е да помагаме на отбора да вкарва голове. Тук са събрани страхотни футболисти и заслугата да побеждаваме не е само моя или на Жуниор. Радвам се, че печелим мачовете си така изразително, и в същото време се надявам, че ЦСКА ще продължава да побеждава наред.

Способен ли е ЦСКА на пробив в евротурнирите?
- ЦСКА има добър отбор и ако привлечем двама или трима играчи от висока класа, всичко е възможно. Освен това имаме и много добър треньор, който иска да постигне успехи с отбора в Европа. Вие знаете, че аз играх с АЕК Ларнака в групите на Лига Европа, където имахме възможност да срещнем тимове като Стяуа, Шалке и Макаби Хайфа. Защо да не играя в групите на голям европейски турнир и с фланелката ЦСКА?

Ти си играл в тимове от Малта и Кипър, другата седмица предстои голямото дерби на България Левски - ЦСКА. Участвал ли си в мачове с такъв заряд?
- Ако трябва да съм честен, не. Знам какво представлява Левски -ЦСКА от разкази на съотборници,  треньори. Но за мен това е просто поредният мач. Надявам се, че ще продължим    да се представяме по същия начин както досега, а дори и по-добре. Имаме сили да победим Левски и очаквам да го сторим в неделя.

Когато ти дойде в България, започна под ръководството на Димитър Пенев и Драголюб  Симонович. Сега Стойчо Младенов е треньор на отбора. При кого си чувствал най-добре?
- Аз уважавам и г-н Пенев, и г-н Симонович, и г-н Младенов. При настоящия треньор обаче мога спокойно да кажа, че се чувствам повече от отлично. Той работи страхотно с отбора, разговаря с всеки индивидуално, дава ти увереност, а това е много важно за един футболист. При него имаме програма за две седмици напред, всеки си знае какви задачи има да върши, докато това при предишния треньорски щаб го нямаше. Дори мога да кажа, че Стойчо Младенов е най-добрият треньор, с който съм работил досега. Разликата в организационно отношение сега и през зимната подготовка е огромна.

Щастлив ли си в ЦСКА?
-Да, много. Сега най-важното за мен е да запазим добрата форма, в която се намираме, и да спечелим титлата в края на сезона. Смятам, че заслужаваме това. Аз самият имах желание дойда на „Герена", защото от Станимир Стоилов чух, че Левски е отбор, който всяка година се бори за добро представяне в евротурнирите. Трансферът ми обаче не се получи, защото шефовете на АЕК Ларнака отказаха да ме пуснат. Спортният директор на клуба, който е мой личен мениджър, дойде при мен ми каза, че в АЕК се нуждаят от мен добро представяне в групите на Лига Европа, и аз затова реших да остана в Кипър. Нека обаче да сме наясно, сега в ЦСКА, обичам много и клуба, и феновете. Убеден съм, че това е правилни клуб за мен и с нетърпение чакам следващия сезон, когато ще играя с червена фланелка в евротурнирите. Откак съм тук, се убедих, че ЦСКА е най-големият клуб в България. А и смятам, че най-добрите футболисти играят тук. Когато дойдох разбрах, когато ЦСКА и Левски кат един и същи футболист, той винаги отива в ЦСКА. Много хора ми казаха, че е така. Щом ЦСКА е взел чужденци като Зику и Мораес, значи в този клуб наистина се работи много сериозно.

Харесва ли ти България и как прекваш свободното си време тук?
- Харесвам много България, дъщеричката ми, която е на 6 месеца, както и жена ми, също се чувстват отлично тук. В свободното си време обичам да ходя кафе с приятели, с много от момчета от отбора се събираме и ходим по ресторанти. Не обичам да ходя по дискотеки, но много харесвам моловете ви и винаги, когато имам свободно вре ходя в тях, за да си пазарувам разни неща.

В тази връзка, ако един ден те поканят в националния отбор на България би ли играл?
- Не бих имал нищо против да игра България. Да играеш за национален отбор е страхотно чувство. Най-голямата ми мечта обаче е един ден да ме повикат в националния отбор на Камерун.

Как ще коментираш представяне на Камерун, в отбора има доста проблеми?
- Да, наистина, не е приятно това, ето се случва. Отборът е раздиран скандали, наказания, звездите не дават най-доброто от себе си за национал отбор. Но според мен главният проблем на Камерун е това, че има много до футболисти, които играят в големи отбори като Манчестър Сити, Арсенал и Марсилия... и те просто не могат да играят заедно в един отбор.

В заключение какво искаш да кажеш на феновете на ЦСКА, виждаме, че се превърна в един от любимците им?
- Искам да им кажа едно огромно Благодаря и да ги призова да идват колкото се може повече на всеки мач. Тяхната та подкрепа ни е много нужна, без тях сме нищо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки