Сензациите в пресата: Японци пак напират за Мораес

Левски гледа още алжирци, Герасим Заков вариант за Черно море, трима французи идват в Славия

Сензациите в пресата: Японци пак напират за Мораес

Японци напират за Жуниор Мораеш, тръби "Меридиан мач"

 
Японският Гамба Осака отново е възобновил интереса си към нападателя на ЦСКА Жуниор Мораеш. Почти сигурно от там ще изпратят оферта за бразилеца през лятото и този път тя ще бъде доста по-солидна от предишната. Преди време Димитър Борисов призна, че клубът е отхвърлил предлжение за 2,5 милиона евро за голаджията. Причината тогава бе раздялата през зимата със Спас Делев, Грегъри Нелсън, Янис Зику и Мишел Платини.
 
Сега се очаква Гамба Осака да предложи около 3 милиона евро за играча. Това най-вероятно би се харесало на собствениците от "Титан" и може би този път те ще я приемат.
 
Последната дума за евентуалния трансфер на Мораеш обаче ще бъде на треньора Стойчо Младенов. За момента обаче той твърдо показва, че предпочита да задържи една от големите си звезди за атака на Шампионската лига.
 
Основната причина Гамба Осака отново да се насочи към Мораеш е трагичното представяне на отбора в "Джей Лигата", където тимът в момента заема предпоследонто 17-то място. В отбора играят и други трима бразилци - Рафиня, Едуардо и Паулиньо.
 


Левски гледа още 3-ма алжирци, освен Слимани, пише "Труд"
 
Пратеник на „Левски" е наблюдавал четирима ал­жирски футболисти във фи­нала за купата на страната.
 
На вниманието на Дончо Донев, както писа и Novsport.com, е бил Ислам Снима­ни, който записа 120 мину­ти за „Белуиздад" срещу „Сетиф" (1:2 след продъл­жения) на 1 май. 
 
Напада­телят вече е викан в нацио­налния тим от Вахид Халилходжич, известен у нас и като душманина на Георги Иванов в „Рен". Нищо чудно Гонзо, който продължава да помага на „Левски", да е замесен в идеята за Ислам. 
 
На „сините" са били пред­ложени още защитникът Файкал Абдат и халфът Билаол Наили („Белуиздад"), както и нападателят Мохамед Аудия („Сетиф").
 
Ситуацията с евентуалните трансфери тепърва ще бъде обсъждана. От „Левски" наблюдават футболисти в Португалия, Франция и Кипър.
 


Герасим Заков вариант за нападател на Черно море, пише "Тема спорт"
 
Голмайсторът на Калиакра Герасим Заков е един от ва­риантите за нов нападател в Черно море, научи "Тема Спорт". Преди време трень­орът на моряците Стефан Генов призна, че иска през ля­тото да усили мощта на ти­ма в атака. На "Тича" изби­рат измежду няколко нападатели, като единият от тях е именно Заков. 
 
Юношата на ЦСКА прави доста силен се­зон в Калиакра, като в 24 срещи до този момент отбеля­за 10 гола. 27-годишният фут­болист вече бе част от Чер­но море през сезон 2009/10. Във Варна го взе Никола Спа­сов. Той обаче бе сменен след 5-ия кръг на първенството, а наследникът му Велизар По­пов почти не даде шансове на Заков за изява.
 
Той обаче бе категоричен, че с удоволствие отново би облякъл зелено-бялата фла­нелка. "Пазя добри спомени от престоя си във Варна и бързо бих се разбрал с ръково­дството на клуба, ако евен­туално ме потърсят", комен­тира нападателят.
 
Ако се стигне до негов трансфер на "Тича", то Чер­но море няма да плаща трансферна сума, тъй като договорът му с каварненския клуб изтича в края на сезона.
 
"Със сигурност напускам Калиакра. Радвам се, че вка­рах тези попадения, но жал­кото е, че в крайна сметка отборът ще изпадне в Б група. Всички момчета бях­ме амбицирани да се предс­тавим успешно, да се дока­жем, но за съжаление натру­пахме доста загуби", допъл­ни Заков.
 


Трима французи идват в Славия, твърди още "Меридиан мач"
 
Трима френски футболисти се очак­ва да пристигнат днес в Славия. Те ид­ват чрез близки до треньорското ръководство мениджъри и ще вземат участие в специално органи­зирана контрола, ко­ято ще се проведе в сряда. Очаква се не­посредствено след нея те да получат отговор за бъдещето.
 
„Треньорите ще преценят дали да разчитат на тях и за в бъдеще. Дано мом­четата покажат ка­чества и някое от тях заслужи договор", каза пред „Меридиан Мач" президентът на „белите" Венцеслав Стефанов.
 
Относно лятната селекция на отбора той каза: „Треньорите са хората, които ще решат кои футбо­листи на какви пос­тове да вземем. Ня­кои футболисти, кои­то в момента играят под наем в други ти­мове, вероятно ще се върнат. Имена обаче не искам да разкри­вам", допълни босът.
 
Вероятно става въпрос за Иван Коконов от Ботев (Bp), както и за Димитър Воденичаров от Монтана, който пък е юноша на Славия. Относно евентуално­то завръщане на Чавдар Янков Сте­фанов каза: „Негови­ят договор изтича през лятото. Той знае, че винаги е добре дошъл в на­шия отбор".
Илиан Илиев: Най-важното е, че не получихме гол от Пирин

"Липсваше ни последния удар, за да победим", каза треньорът на Черно море

Храбър Пирин спря и Черно море (ВИДЕО)

"Моряците" с претенции за червен картон

ЕУФОРИЯ НА "ТИЧА": Мощен Черно море преби Левски с 3:1 (ВИДЕО)

"Моряците" отново са втори

Допълнителни мерки за сигурност на "Тича" за Левски

От Черно море обявиха важна информация

Три дни почивка за футболистите на Черно море

Играчите получиха отлични новини от треньорския щаб

Илиан Илиев: Просто нямаме потенциала да станем шампиони

"Загубата е разочароваща", обяви той

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Илиан Илиев:  Дано трети път не се спънем в един и същи камък

Треньорът на Черно море говори след успеха над ЦСКА

Героят за Черно море Живко Атанасов: Винаги вкарвам значими голове

Той не показа липса на самочувствие след попадението си срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки