Фенове на Бари натискали "любимците им" да губят

Италианската полиция арестува група фенове на отбора от Серия "Б" - Бари, по подозрение, че са принуждавали футболистите на своя тим да губят мачове, на които са заложили, съобщиха медиите на Апенините.

Фенове на Бари натискали "любимците им" да губят

Италианската полиция арестува група фенове на отбора от Серия "Б" - Бари, по подозрение, че са принуждавали футболистите на своя тим да губят мачове, на които са заложили, съобщиха медиите на Апенините.

В информацията не се уточнява броя на арестуваните, но вероятно обвинения ще бъдат повдигнати срещу трима от тях. Бившите играчи на Бари - Марко Роси и белгийския вратар Жан Франсоа Жийе, са разказали пред прокуратурата в Бари, че са получавали заплахи преди три мача през миналия сезон, когато тимът играеше в елитната Серия "А".

Роси и Жийе, които в момента играят съответно в отборите от Серия "А" - Чезена и Болоня, твърдят, че не са се поддали на провокациите от страна на феновете и не са играли симулативно.

Разследващите са насочили вниманието си и към евентуална уговорка на регионалното дерби Бари - Лече, което гостите от Лече спечелиха с 2:0 и се спасиха от изпадане, докато Бари вече нямаше теоретични шансове за оставане в елита. Заради подозренията през април полицията арестува Андреа Масиело, който си вкара автогол в мача, както и двама
букмейкъри. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки