Луис Енрике призна, че напуска Рома

"Дадох всичко от себе си да изведа Рома до върха"

Луис Енрике призна, че напуска Рома

 

Луис Енрике потвърди, че ще напусне поста си като старши треньор на Рома след края на сезона. Той определи лошите си отношения с италианските медии като основна причина за решението си.

Испанският мениджър направи един много непостоянен сезон с „вълците” и ще напусне „Олимпико” след проваления опит да класира тим за Шампионската лига.

Бившият наставник на втория отбор на Барселона обяви, че медиите не са били честни спрямо него, но пожела всичко най-хубаво на играчите на Рома.

„Критиките към мен в пресата – тъжна история. Това бяха лъжи. Да бъда треньор на този отбор бе привилегия за мен. Никога не съм съжалявал за решението си да поема Рома. Феновете, които срещах на улицата, винаги са ме уважавали. Напускам, защото не мисля, че ще мога да се възстановя и да си почина през лятото тук. Следващият сезон не знам дали ще водя някой отбор. Изразходвах цялата си енергия да изкача Рома до върха. Оценяват работата ми според резултатите, това е нормално. Не можахме да вземем трето място, но не смятам, че това е лош сезон за нас. Отборът много подобри играта си. Благодаря на играчите.”, сподели Луис Енрике.

Рома заема седмо място в Серия А, което означава, че няма да играе в европейските клубни турнири. Последният мач на Луис Енрике начело на Рома ще бъде гостуване на Чезена.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки