Много емоции и красив футбол по време на финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига в София

Емил Костадинов ще награди финалистите в турнира в неделя в 16.20 часа

Много емоции и красив футбол по време на финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига в София

Финалната фаза на Ариана Аматьорска Лига в София предлага интересни двубои със зрелищен футбол, а за зрителите на трибуните - много емоции. 16-те отбора, достигнали до групите в турнира, се впуснаха вчера в борбата за първото място. През втория ден от финалната фаза в София ще станат ясни четвъртфиналистите, които ще спорят за титлата и уникалния шанс да се изправят срещу шампиона на България по футбол за сезон 2011/2012.

Футболната звезда Емил Костадинов ще наблюдава финалния двубой в неделя и ще награди победителите в турнира. Решителният мач за титлата на Ариана Аматьорска Лига в столицата започва утре в 16.20 часа. По време на награждаването ще бъдат връчени купа за победителя, медали за първите три призови места, както и редица индивидуални награди за „голмайстор на турнира”, „най-добър вратар”, „феърплей”. Спортните специалисти на Ариана и БФС оценяват по предварително установени критерии („техника“, „дрибъл“, „контрол над топката“, „лидерски умения“, „полезно действие“, др.) най-добрите млади състезатели.

Въз основа на тях ще бъде излъчен „местен талант“ на турнира, който ще се състезава с талантите от останалите градове за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2012“. Талантът на турнира ще прекара пробен период в лагера на шампиона на България в А-група за сезон 2011/2012 и ще има уникалния шанс да се бори за възможността да стане професионален футболист.

Условията за игра на „Ариана Арена“ в центъра на София до НДК са отлични при хубаво слънчево времe. Организаторите от Ариана канят всички фенове да посетят стадиона, да се насладят на ледено студената бира Ариана и уменията на състезателите. През вторият състезателен ден отборите на „Клетката“, “Европас“, „Унекс“ и „Туристите“ се очертават като фаворити за първите места в своите групи. Тимът на “Туристите” победи  “Надежда ДТ”  с  1:0, а двубоят между  „Европас“  и „Клетката“  завърши с равен резултат 1:1.

През вчерашния ден интересна беше срещата между миналогодишния шампион на турнира „Клетката“ и отбор „Виктория“, в който играе  бившия футболист Иво Славчев. Двубоят завърши с убедителна победа за „Клетката“ с 3:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки