Хлапето: Спечелих най-важния трофей още в първия си сезон с Челси

"Очаквах да съм титуляр във финала, но сега сме безкрайно щастливи"

Хлапето: Спечелих най-важния трофей още в първия си сезон с Челси

 

Фернандо Торес призна, че е бил разстроен от факта, че бе резерва във финала на Шампионската лига, но след края на двубоя с Байерн Мюнхен на „Алианц Арена” е бил на седмото небе.

Нападателят на Челси е вярвал, че трябва да започне като титуляр в големия сблъсък за трофея, след като помогна на „сините” да детронират Барселона на полуфинала.

Младият Раян Бертранд неочаквано получи място сред титулярите на Челси, но Торес влезе в игра в края на срещата и спечели ъгловия удар, от който Дидие Дрогба изравни за 1:1 и прати мача в продължения.

Хлапето оставя личното си разочарование на заден план, за да празнува спечелената Шампионска лига с целия отбор.

„Очаквах да започна като титуляр. Беше голяма изненада за мен, голямо разочарование. Но във финала основното нещо беше да победим - няма значение кой играе.”, споделя Ел Ниньо.

След влизането си като резерва Торес е има само едно нещо в ума си – атака, атака и пак атака. „Трябваше да атакуваме. Играехме като на ръчна спирачка, сякаш не можехме да атакуваме. Но аз вярвах, че можем да атакуваме, а в продълженията показахме, че и на контраатака можем да играем добре.”

Испанецът не отрича ролята на късмета за триумфа на Челси. „Имахме късмет в правилното време, но мисля, че заслужено спечелихме Шампионската лига. Тази титла е за феновете. Те ни подкрепяха винаги в труден сезон, когато никой не вярваше в нас и имахме много възходи и спадове. Феновете са тези, които заслужават този успех. Мечтата ми се сбъдна. Това е първата ми година в Челси и ние спечелихме най-важният трофей , така че сме много, много щастливи.”

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки