„Отбор на надеждата” излъчи 12 национали

Поради неотложните ангажименти на Димитър Пенев с ЦСКА, селекцията беше извършена от Методи Здравков

„Отбор на надеждата” излъчи 12 национали

 

„Отбор надеждата” излъчи разширен състав от дванадесет национални състезатели, като осем от тях ще представят страната ни на световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити през октомври тази година.

Поради неотложните ангажименти на Димитър Пенев с ЦСКА, селекцията беше извършена от Методи Здравков, треньорът който ще води българския представителен тим на Мондиал 2012 тази есен.

Подборът беше направен сред приблизително 60 бездомни младежи, настанени в центрове за временно настаняване в София и Пловдив и специализирания учебно-професионален център „Анастасия д-р Железкова” във Варна. Броят на представителите на трите града в разширения състав на националния тим беше определен пропорционално на участниците от тях в десетте селекционни турнира от проекта Homeless World Cup Bulgaria, проведени през последните седем месеца. София излъчи седем играчи, Пловдив – трима, а Варна – двама.

„Селекцията в „Отбор на надеждата” остава отворен процес в следващите три месеца. Възможно е поради липса на дисциплина, контузия или друга причина някои играчи да отпаднат от тима. На мястото на всеки от тях ще бъде взиман нов, който ще получи шанс за участие на световното първенство в Мексико Сити”, коментира националният селекционер Методи Здравков.
Генералният спонсор на „Отбор на надеждата” GLOBUL направи жест към всеки от четиримата треньори в проекта Homeless World Cup Bulgaria, които в рамките на седем месеца тренираха на доброволни начала бездомните младежи. Специалистите Методи Здравков, Кирил Кюлев, Шегън Филипс и Златин Михайлов получиха като подарък от мобилния оператор по един смарт телефон Globul Q3.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки