Ивелина Илиева сътворила подвиг на Европейското по джудо

Бронзовият медалист Ивайло Иванов е явление, категорични са от БФ Джудо

Ивелина Илиева сътворила подвиг на Европейското по джудо

Европейската вицешампионка по джудо в кат. 57 кг Ивелина Илиева вече е на половин крачка от олимпийска квота и може да си я осигури още следващата седмица на турнира в Баку, стана ясно днес в Пресклуб  “България” ден след завръщането на нашата делегация от Русия. Успехът на Ивелина може да се нарече подвиг, категоричен бе генералният секретар на БФ Джудо Асен Коруджиев. Красивата състезателка преживява кошмарна контузия, която при това се повтаря след като й е направена операция. Трябва да вземе трудно решение - дали отново да легне под хирургическия нож или да се подложи на специална физиотерапия зад граница. Избира втория вариант, защото вярва, че ще вземе медал от Европейското първенство,  разказа днес вицешампионката, която има и други отличия от Европейски и Световни първенства. След блестящото й представяне миналата седмица нейният треньор Свилен Скерлев се надява физическата форма на състезателката занапред да е стабилна и да няма здравословни притеснения.

 
Ивайло Иванов, който стигна до бронзовия медал в кат. 81 кг на Европейското в Казан, се ядосва, че на финала не е успял да поведе правилно борбата на татамито срещу представителя на домакините, което му е донесло загуба. Ивайло отдавна си е осигурил квота за Рио, сега амбицията е да остане в топ 8 на света. Ивайло е явление, в рамките на 6 месеца той има 6 медала от всичките си участия на турнири от “Големия шлем” и “Гран При”, подчерта А. Коруджиев. След 9-годишна пауза /Георги Георгиев през 2007 г./, Ивайло е с първия спечелен медал при мъжете на Европейско първенство,  припомни личният треньор на състезателя Атанас Герчев. Двамата с Ивелина доказаха, че са в световния елит, допълни вицепрезидентът на федерацията Димитър Тановски, след като връчи на двамата състезатели и техните треньори почетни плакети.  
 
След Ивайло, имаме голям шанс да завоюваме още една олимпийска квота при мъжете – от Янислав Герчев. Той е с континентална квота и при добро класиране на оставащите 2 квалификационни турнира, ще бъде третият българин от БФ Джудо на Олимпийските игри в Рио, стана ясно на пресконференцията. На 30-и май официално приключва 2-годишният квалификационен цикъл и ще станат ясни всички състезатели с квоти.
Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки