Литекс нокаутира Левски в добавеното време и ще играе в Шампионска лига

Юношите старша възраст на Литекс победиха връстниците си от Левски и спечелиха финала в турнира за купата на БФС

Литекс нокаутира Левски в добавеното време и ще играе в Шампионска лига

Литекс се наложи над Левски с 1:0 и спечели турнира за купата на БФС при юношите старша възраст (родени 1998 година).

Така Литекс защити трофея си и отново ще играе в младежката Шампионска лига. Единственото попадение на финала, който се игра на стадион "Христо Ботев" във Враца, отбеляза Тонислав Йорданов в 91-та минута на мача.  Талантът на "оранжевите" разстреля с удар от воле вратаря на "сините" Димитър Шейтанов.

 

Нападателят на ловчанлии за втора поредна година изпраща своите в Шампионската лига, след като миналата година вкара две попадения за победата над Черно море. По този начин Литекс отново ще има евроизлаз, макар и не при мъжете.

 

Двубоят бе изключително равностоен, като двата отбора си размениха по едно полувреме. 

Първата част мина под диктовката на юношите на Литекс, а през втората Левски доминираше, но до гол така и не се стигаше. Точно когато нещата отиваха към изпълнения на дузпи Тонислав Йорданов реши изхода от мача след страхотен завършващ удар. Малко след това героят за ловчанлии бе изгонен, тъй като бутна с ръце и събори на земята противников състезател. 

 

Макар и в последните няколко минути "сините" да бяха с човек повече неуспяха да стигнат до изравнително попадение и загубиха финала.

 

Срещата бе наблюдавана от ръководството на Левски. Директорът на УС Иво Тонев, спортният директор Георги Иванов и шефът на детско-юношеската школа на „сините” Даниел Боримиров. Гонзо дори влезе в съблекалнята на младите левскари, за да ги надъха за победа, но и това не им помогна.

Литекс пък бе представен от президента на тима Трифон Попов. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки