Бразилец почна с Локомотив (Пловдив)

Става въпрос за 27-годишният брази­лец Тасио

Бразилец почна с Локомотив (Пловдив)

Нов централен нападател пристигна в Локомотив (Пловдив). Това е 27-годишният брази­лец Тасио, който ще се опита да си заслужи договор с „черно-белите”. Той се присъедини вчера към лагера в Банско и направи две тренировки с тима.

Старши треньорът Емил Велев усилено търси типичен таран, който да подсили ти­ма за тежките битки в Лига Европа. През миналия сезон атаката бе водена от Базил де Карвальо, който обаче на­пусна със свободен трансфер и отиде в Левски.

В професионалната си ка­риера 193-сантиметровият гигант преминава през отбо­рите на Варзим, Волта, Португеса, Фигуейрензе, корейс­кия Бусан Парк, гръцкия Епаномис и Ресенде. Никъде обаче Тасио не успява да се утвър­ди.

Най-добрият период в ка­риерата на нападателя е във Волта през 2010 г., когато 8 15 мача отбелязва цели седем гола. За последно той играе в Ресенде. За клуба Тасио записва 10 мача. Феновете обаче ще го запомнят единствено с червения картон в последния му мач за тима през април тази година, заради който Ресенде губи с 0:2 от Волта.

Освен него, на проби в Локомотив (Пловдив) е и младият френски нападател Алистър Танган. 18-годишният стрелец дойде в състава по препоръка на Болеслав Козакевич, който дове­де Шаешу и Яник Боли в Чер­номорец.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки