СНИМКИ: Олимпийски медалисти: ФК Звездичка е посял олимпийски семена

Детският тим приключва полугодието със силен национален турнир следващата седмица в Несебър

СНИМКИ: Олимпийски медалисти: ФК Звездичка е посял олимпийски семена

 

Детски футболен клуб „Звездичка” /Бургас/ е „олимпийска люпилня” като още от сега са посяти стотици семена, а жътвата след години няма как да не е богата. В това са убедени редица спортни авторитети като Георги Костадинов, Янчо Патриков, Иво Янакиев, Кирил Терзиев и др.

Те останаха очаровани от разнообразната програма която изнесоха порасналите футболни бебета на Бургас в Международния ден на олимпийския спорт когато в града сивмолично бе запален и емблематичния огън.

„Наблюдавйки ги с какво желание усвояват и прилагат наученото с лекота, няма как да не сме оптимисти за следващите Олимпиади. Тази школа трябва да служи за пример. По идентичен начин ние навремето проходихме в големия спорт” признаха въпросните медалисти от големи първенства.

Освен с игри присъщи за далеч по- големи батковци с и без топка, избранниците на селекционера  Петър Алексиев за конкретното мероприятие демонстрираха богата обща култура пред присъстващите. Знаят, много от олимпийските медалисти, в кои спортове са показвали несломимия роден дух  и откъде са родом. Всяка „звездичка”  с гордост констатира, че първия наш олимпийски шампион- бореца Никола Станчев е от родния им край, а Георги Костадинов преди четиридесет години донася в Бургас първото олимпийското злато на България в бокса. Уменията по футбол в ранна възраст и теоретичните знанията на децата бяха оценени и на тях бе поверена възможността да пуснат във въздуха бели гълъби- символ на мира.

Детският тим приключва полугодието със силен национален турнир следващата седмица в Несебър. На място възпитаниците на „Звездичка” ще се изправят срещу свои връстници, че и по- големи на възраст последователи на най- популярния спорт от София,Бургас и Несебър.

Състезанието бе до последно под въпрос понеже организаторите натоварват участниците със солидна такса като пътуването и престоя през четирите дни е за собствена сметка. В името на децата и удоволствието което ще изпитат те при обмяната на опит с други школи, „Звездичка”  прие поканата и започна скоростно да селектира състава.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки