Сензациите в пресата днес: Египетския Меси ще спасява ЦСКА

И още: Спират правата на Казийски, Илиан Илиев иска национал на Португалия, Арсенал (Киев) иска Курдов

Сензациите в пресата днес: Египетския Меси ще спасява ЦСКА

Меридиан мач: ЦСКА се прицели в Египетския Меси

Несполуките на ЦСКА на трансфер­ния пазар напосле­дък е накарал клу­бът вече да стреля напосоки. Заради наближаващите евромачове и липсата на класни футбо­листи в предни по­зиции Стойчо Младенов отново опит­ва да привлече в отбора любимеца си Уалид Солиман. Новината за подно­вената оферта на ЦСКА към футбо­листа съобщава местният вестник „Ахлинюз".

Младе­нов поиска Соли­ман още при завръ­щането си в ЦСКА. Тогава обаче офер­тата на „армейци­те" е била отхвър­лена. Халфът, който е известен в роди­ната си с прозвище­то Египетския Ме­си, игра под ръко­водството на Мла­денов в ЕНППИ. След това обаче ед­на от звездите в египетското преми­на в гранда Ал Ахли, където има 18 мача и 3 гола в пос­ледния сезон.

Уалид Солиман е плеймейкър и играе зад нападателя, като са­мият Младенов призна, че има нуж­да от такъв играч веднага след контролата с иранския шампион Сепахан. За подписа на Со­лиман обаче ЦСКА има сериозна конку­ренция. Неговият мениджър Самир Абдел Тауаб е приз­нал, че освен офер­тата на българите, довереникът му е пред трансфер в датски клуб. Уалид Солиман, който има 18 мача и 1 гол за националния отбор на Египет, е изразил готовност да се премести в Европа, след като вече е постигнал всичко в страната си. Оста­ва и Ал Ахли да одобри офертата на ЦСКА.

Тема Спорт: Национал на Португалия е фаворитът на Илиан Илиев

Нападателят, който треньорът на Левски Илиан Илиев иска да привлече в състава си, е младежки национал на Португалия, разбра „Тема Спорт”. От ръководството на Левски обявиха, че чаканият нападател е млад и е собственост на силен европейски отбор.

Кратко проучване показва, че това най-вероятно е 21-годишният Уилсон Едуардо. Той е младежки национал на Португалия и е собственост на гранда Спортинг Лисабон. В момента нападателят играе под наем в Олянензе. Едуардо е роден през 1990 година в областта Педрас Рубас в близост до Порто.

Той започва в юношеските формации на Порто, но още на 13 години преминава в академията на столичния Спортинг. Така и не успява да пробие в първия състав на лисабонските лъвове и всяка година е преотстъпван на отбори от различните нива на португалското първенство. Дебютира в мъжкия футбол през 2009 г. с екипа на третодивизионния Реал Масама, а през следващата година играе отново под наем във втора лига за отбора на Портимонензе. През сезон 2010/11 дебютира в първия ешелон на португалското първенство за току-що получилия промоция в Лига Сагреш Бейра Мар. През последния сезон играе отново под наем в Олянензе, като в 27 мача отбелязва 7 гола. Уилсон Едуардо е част от младежкия национален отбор на Португалия до 20 и до 21 години. За младежките формации има 15 изиграни мача и 6 отбелязани гола.

Много вероятно е обаче сделката да не се осъществи, заради високите финансови претенции на играча. При това положение Илиан Илиев ще се насочи към останалите варианти за нов нападател. Според източник на „Тема Спорт” двама футболистите, които са предложени на синия наставник са французи. Единият от двамата е собственост на сериозен клуб от френската Лига 1. 

Тема Спорт: Спират правата на Казийски

Матей Казийски ще остане без права да играе волейбол в следващите две годи­ни. "Тема Спорт" нау­чи от сигурен свой източник, че международната централа FIVB е стартирала процедура срещу голямата звезда. Причината - откритата война на диа­гонала срещу ръковод­ството на българска­та федерация и обяве­ният бойкот на наци­оналния ни отбор.

Все още не е ясно дали от FIVB са се самосезирали или са би­ли подтикнати да го направят. Прези­дентът на Бф Волейбол Данчо Лазаров обяви преди седмица, че не мисли за санкция срещу Матей. "Това изобщо не е на дневен ред", каза той тогава. Действията на меж­дународната центра­ла обаче опровергават думите му.

Самият Казийски пък обмисля да обле­че екипа на Италия. Това ще стане след изтичането на 2-го-дишното му наказание.
 
Тема Спорт: Арсенал Киев взима Курдов

Украинският Арсенал Киев проявява интерес към напада­теля на Ботев Пловдив Атанас Курдов. Стрелецът се оказа ненужен на новия треньор Ферарио Спасов и бе изваден от пър­вия тим. Канарчетата пробва­ха да прекратят договора му, но юношата на Левски се заинати. Така сега жълто-черните се пробват да му намерят нов клуб и да го продадат за симво­лична сума.

„Атанас Курдов не влиза в сметките на новия треньор и си урежда транс­фер. Разбира се, че сме му пос­тавили цена, но няма да ви я ка­жа", заяви президентът Юли Попов. Канарчетата обаче ще го пуснат за 50 хиляди евро в четвъртия в изминалото укра- инско първенство Арсенал. Слован Либерец също е питал за Курдов, но не е пращал оферта.

На проби в Ботев пристиг­на халфът Цветомир Валери­ев. Той е роден на 18 август 1983 година. Висок е 183 сантиметра и тежи 75 килогра­ма. Играл е в Черноморец Бал­чик, Етър, Локомотив Мездра и Сливен. Той ще се опита да Впечатли треньора на канар­четата Ферарио Спасов. В мо­мента Ботев е на лагер в Те­тевен.

Легендата на жълто-черни­те Марин Бакалов пък ще ос­тане на работа в клуба. Той се е съгласил на предложената му оферта да оглави скаутското звено. Негови подчинени ще бъдат откривателят на Хрис­то Стоичков - Огнян Атана­сов, и бившият защитник на канарчетата Димитър Младе­нов.

Очаква се до края на сед­мицата да бъде обявено назна­чаването на Марин Бакалов на новия пост. През миналия сезон той бе спортно-техничес­ки директор.

 

Лоренцо Мичели: Отборът има нужда от време

Селекционерът на женския отбор говори след Лигата на нациите

София, Плевен и Разлог домакини на допълнителните квалификации за момичетата под 16

Турнирът е тази седмица

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки