Валентин Николов: Мисията на Деня на отворените врати е да разкаже почти 100-годишна история на Локомотив

Вярваме, че юношите ще върнат славата и името на отбора, казва вицепрезидентът на клуба

Валентин Николов: Мисията на Деня на отворените врати е да разкаже почти 100-годишна история на Локомотив
Интервю с Валентин Николов – вицепрезидент на Локомотив София 1929:
 
1. Като вицепрезидент на Локомотив София 1929, ще бъдете едно от главните действащи лица в Деня на отворените врати тази събота. Защо решихте да организирате подобна кампания?
 
Идеята за тази инициатива е само и единствено на МОКО Solution, за което още веднъж изказвам комплименти и хиляди благодарности. Проявяват изключителен професионализъм и креативност, и активно работят в посока развитие на Локомотив и превръщането му в клуб на европейско ниво.
 
2. Какво да очакват гостите в събота? Как ще премине Денят на отворените врати?
 
Да се надяваме, че ще има голям интерес от страна на посетителите, вярваме, че ще съумеят да се докоснат до същността и идеята на Локомотив София 1929. Целта на инициативата е да ги запалим и да ги провокираме да се чувстват като у дома си на стадион „Локомотив“.
 
3. Каква е мисията и посланието на Деня на отворените врати на стадион „Локомотив“?
 
Мисията на Деня на отворените врати е да разкаже почти 100-годишна история на Локомотив. На този етап ние сме хората, които управляват клуба и дано един ден бъдем споменавани с добро.
 
4. Нека се върнем малко назад във времето. Вие сте били юноша на Локомотив, как попаднахте в клуба?
 
Беше отдавна, бях на 8 години, колкото и странно да звучи помня всеки ден в Локомотив, а сега имам привилегията да бъда част от ръководството. В миналото за мен беше голям чест да отида в канцеларията при ръководните фигури. Дори и до ден днешен отново ме побиват тръпки, когато се качвам по стълбите. По мое време Локомотив се управляваше от много авторитетни личности. Мисля, че това е оставило дълбока следа у мен. Дано и ние един ден да оставим такава в децата, които тренират в клуба днес.
 
5. Дълго време сте играли професионално футбол. Кой е най-яркият Ви спомен като футболист? Моля, разкажете някоя интересна случка, свързана с кариерата Ви, която малко хора знаят.
 
Може би най-запомнящият се момент от кариерата ми е, когато играхме срещу гранда Олимпиакос в Гърция. Тогава те имаха страшно много звезди в състава си, като Кристиан Карембьо, Зе Елиаш, Джовани и много други. Моят отбор тогава – Атромитос, загуби с 3:2, а аз вкарах 2 гола. Това може би е един от най-ярките за мен мачове на стадион „Караискакис“ в Атина пред пълни трибуни.
 
А в България най-вече си спомням периода ми в Славия… Бях на 20 години, това беше годината, след която клубът стана шампион на България. Много легенди бяха част от отбора, като Наско Сираков, Илиян Илиев и Станимир Стоилов. Клубът беше изпълнен със звезди.

Първият ден, когато стъпих на стадион „Славия“ и влязох в съблекалнята се чувствах изключително притеснен - това също е нещо, което ще помня цял живот.
 
6. Синът Ви е поел по Вашите стъпки. Какво го посъветвахте, когато разбрахте, че иска да тренира футбол?
 
Единственото нещо, което съветвам сина ми, е, че трябва да осъществи мечтите си на базата на много труд и целенасоченост. Винаги му повтарям, че Господ нищо не ни е дал даром.
 
7. Как успявате да разпределите времето си между бизнеса и Локомотив София?
 
Нищо не се случва случайно, щом имаме успешен бизнес това означава, че го ръководим добре. По същия начин се опитваме да ръководим и Локомотив, трудно е, но при едно добре програмирано време, нещата се случват.
 
8. Предстои зимен трансферен период. Да очакваме ли нови попълнения в отбора?
 
Не на всяка цена. В Локомотив естествено ще има нови попълнения, но е твърде рано да се кажат имена. По-скоро имаме набелязани постове, за които искаме да привлечем състезатели.
 
9. Какво е Вашето послание към феновете на клуба?
 

Моето лично послание към феновете на клуба е да проявят голямо търпение към Локомотив София 1929, защото сме тръгнали по дългия път, който искаме отборът да извърви. А тези промени не се случват с магическа пръчка, не става веднага. Вярваме, че именно юношите на Локомотив ще върнат славата и името на отбора. Всички ние трябва да сме на стадиона заради тях.  

Иван Иванов: Стойчо Младенов ми нанесе голям удар

Русия призна, че е отказал оферта от Мъри да премине в школата на Левски

Стойне Манолов: За мен решението на Гриша Ганчев бе очаквано

Те се капсулираха от „червената“ общност и мислеха, че резултатите от Ловеч ще свършат работа тук…

Красимир Чомаков: Оставете Стамен Белчев

Не очаквах загубата от Ботев

Майкъла: На Гриша Ганчев просто му е писнало

„Лудогорец ще е шампион за 13-та поредна година“

Шеф в Ботев Пд обяви съдбата на треньора

Вижте какво каза Артур Платек

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки