Сензациите в пресата: Предложиха на ЦСКА-София бек от Кърджали

И още: "Бразилец и уругваец в селекцията на ЦСКА", "Само трима изглеждат безспорни в 11-те на Белчев", "Кокала навива Маркиньос за се върне"

Сензациите в пресата: Предложиха на ЦСКА-София бек от Кърджали

Сензациите в пресата от днес, понеделник 30 януари 2017 година:

 

"Меридиан мач: Предложиха на ЦСКА-София бек от Кърджали

 

Турски ляв защитник, роден в Кърджали и играл над 200 мача в Суперлигата, е бил предложен на ЦСКА-София от мениджъри. Става въпрос за Шенол Джан, който от началото на сезона има 4 мача за елитния Газиантепспор.

 

Джан е на 33 години и кариерата му е доста интересна. Както вече стана ясно, роден е в България, но се мести със своето семейство в турския град Бурса, когато е още дете. Започва да играе футбол в Мериносспор, а след това става част от Бур-саспор, преди да се върне в родния си тим.

 

През 2004 г. подписва с Инегьолспор, а две години по-късно се мести в елитния Анта-лияспор, където се превръща в основен футболист и до 2010 г. изиграва над 100 мача. След това отива в Газиантепспор, където също е твърд титуляр, но до миналата година, когато е пратен под наем в Адана Демирспор.

 

Титулярен ляв защитник на ЦСКА-София е Антон Недялков, който обаче в момента лекува лека контуцзия. Той няма реална алтернатива и при нужда отляво на отбраната играе универсалният Александър Дюлгеров.

 

Все още не е ясно дали спортно-техническото ръководство на „червените" ще одобри подобен ход, тъй като средната възраст на защитата с наличието на Станислав Манолев и Николай Бодуров вече се вдигна много.

 

"24 часа": Бразилец и уругваец в селекцията на ЦСКА

 

Бразилецът Турам от гръцкия „Керкира" е много близо до трансфер в ЦСКА. Проблемът е, че той играе под наем от „Аполон" (Лимасол) и ще трябва да се преговаря с три страни. От началото на първенството той има отбелязани 4 гола.

 

Друго интересно име, което може да дойде в Борисовата градина, е уругваецът с италиански паспорт Пабло Даниел Цепелини Гато. През кариерата си той е играл в „Каляри", „Марибор" и „Клуж" и няма да заема място на чужденец заради паспорта си от ЕС.

 

Проблемът при него е, че му е било предложено да дойде на проби за няколко дни, за да го види Стамен Белчев, но той категорично е отказал и иска направо договор.

 

В момента ЦСКА работи сериозно на гръцкия пазар, като е имал и интерес към бившия играч на „Ливърпул" Давид НГог. Той играе в хита на първенството на съседите „Паниониос", който твърдо държи второто място в класирането на шампионата след „Олимпиакос".

 

Кристофър Мабулу за втори пореден мач отпадна от групата на „Янина" за двубоя с „Атромитос" от първенството. Това е играчът, който по принцип е най-близо до Борисовата градина, като почти е постигната договореност за неговото привличане. Мапулу е бивш национал на Конго, като има мачове за френските „Бастия" и „Шатору".

 

Има вариант ЦСКА да привлече и национал на отбор от Южна Америка, който обаче не е от Бразилия, Аржентина и Уругвай. В момента играчът е свободен агент и трябва да се договори само заплатата му.

 

Първият нов в селекцията на ЦСКА се очаква в Испания още в понеделник, когато е контролата с украинския гранд „Динамо" (Киев).

 

ЦСКА ще се раздели и с Арсенио Нунеш. В клуба е пристигнала оферта за португалския полузащитник, която била доста добра.

 

Така Арсенио може да стане вторият изходящ трансфер след този на Диого Виана. Той подписа с унгарския „Дебрецен".

 

От Борисовата градина са категорични, че Стамен Белчев ще получи най-накрая новите си попълнения, след като вече мина половината подготвителен период и останалите отбори от елита вече обиграват титулярните си състави, а в ЦСКА чакат някой да се навие да подпише договор с отбора.

 

"Тема спорт": Само трима изглеждат безспорни в 11-те на Белчев

 

20 дни преди подновяването на първенството само трима са футболистите в ЦСКА, които си тежат на местата и в 90% от случаите защитават позициите си на безспорни титуляри. Това са двойката вътрешни полузащитници в лицето на Петрус Бумал и Рубен Пинто, както и левият краен бранител Антон Недялков. Те показаха постоянство през есента и го затвърждават с изявите си от началото на подготовката. Няма никакво съмнение, че статутът им на основни играчи в стартовите 11 на Стамен Белчев е безусловен. Това са и зоните (б.а. - вътрешните полузащитници и левия бек), в които треньорският щаб може да има най-малко притеснения, стига приоритетните изпълнители там да са здрави. Основен конкурент на Пинто и Бумал е Симао, но той е твърде колеблив в изявите си и често се изключва от събитията на терена. Това му пречи да заиграе по-съществена роля в отбора.

 

Любопитното в случая с Бумал е, че той бе отписан от Христо Янев през лятото. Едуард Йорданеску обаче показа доверие към него и халфът веднага заигра на ниво, като по нищо не личеше, че дълго време не е участвал в официални срещи.

 

Във всички останали зони ЦСКА има проблеми от различно естество. Вратарят Китанов все още е колеблив, а и няма сериозна алтернатива. Подобна е ситуацията и на останалите 7 поста, където на този етап не се виждат постоянни състезатели като Бумал, Пинто и Недялков. 

 

"Тема спорт": Кокала навива Маркиньос за се върне

 

Бразилският халф Маркиньос може отново да заиграе по българските терени, разбра 'Тема Спорт". В момента полузащитникът е в родината си. През есента той рита за Монтана, но след края на есенния дял напусна. Маркиньос, който има български паспорт и мачове за националния ни отбор, е решил да се насочи към мениджърството. За целта той ще запише курсове в НСА у нас. 34-годишният бивш футболист на Беласица, ЦСКА, Локомотив София и Пирин Благоевград има намерение да сложи край на кариерата си.

 

Все пак той е споделил пред свои близки, че докато е в България за курсовете си в спортната академия, може да по-ритва във Втора лига. От тези му намерения се е възползвал старши треньорът на Оборище Панагюрище Емил Велев. Кокала вече се е свързал с футболиста. Любопитното е, че през 2013 година именно Велев върна Маркиньос у нас, когато го привлече в Локомотив София. Преди това той рита за кратко в китайския Чангчун Ятай.

 

Очаква се бразилецът да се върне в България в средата на февруари и да започне подготовка с Оборище.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки