Български фенове канят Стоичков на среща в Чикаго

Камата ще бъде в САЩ за 3 дни, ще получи трофей за №1 в историята на Чикаго Файър

Български фенове канят Стоичков на среща в Чикаго
Христо Стоич­ков ще получи трофей за №1 в историята на американския клуб Чикаго Файър.

Кавалерът на „Златната топка" ще се появи на 8 октомври в Историческия музей в града, където го чакат на тържествена вечеря. На нея са поканени най-голе­мите имена, обличали еки­па на Файър.

Камата игра с осмицата в Чикаго два се­зона между 2000-ата и 2002-ра година. За 57 дву­боя в тима вкарва 20 гола. Именно символният за Христо номер 8 се препли­та навсякъде в събитието. То неслучайно е на 8 октомври - рождената дата на Чикаго Файър, създаден през 1997 г. А организатор е най-големият фенклуб на тима, който се казва „Сек­тор 8". В този фенклуб, приеман за официален, членуват най-лудите глави на трибу­ните. Но също и състоятел­ни привърженици на Файър, които често орга­низират приеми и благотво­рителни прояви.

Осмицата на България ще седне редом с Лубош Кубик (Чехия), Петер Но­вак (Полша) и Дема Коваленко (Украйна), а от шве­да Фреди Люнгберг и до­брия приятел на Стоичков - мексиканеца Хорхе Кампос се чака официално по­твърждение. Много американски фут­болисти също ще бъдат на вечерята, сред тях леген­дарният нападател Брайън Макбрайд - първият амери­канец, вкарал на два мондиала. На 8 октомври в Чи­каго трябва да бъдат и на­стоящите национали на САЩ - Дъмаркъс Бийзли и Карлос Боканегра.

Камата ще изкара в Ща­тите 3 дни, в които може да се види и с български прия­тели. В Чикаго има много силен фенклуб на ЦСКА, който по всяка вероятност ще опита да организира среща с най-успелия фут­болист, играл с червената фланелка. Миналото лято същото се случи с друг бивш цесекар - Димитър Бербатов, който бе на турне в Чикаго с Манчестър Юнайтед.

Друг сънародник в града е Цветан Йончев, който има бизнес там. Крилото от 80-те години е легенда на ЦСКА с незабравими голо­ве срещу Ливърпул, Байерн и Нотингам.

Церемонията ще е в една от култовите сгради на Чи­каго - Историческия музей, построен преди 160 г. В не­го е основан и Чикаго Файър преди 15 лета. С други думи - там се пише история. Подходящо място за награждаването с по­редния приз в кариерата на Стоичков. А градът е и сим­волен за Камата и с двата му гола на стадион „Солджър фийлд" при 4:0 над Гърция на световното през 1994-та. Победата бе първа за България на мондиал. 

Шльонск с двамата българи направиха важна крачка в битката за титлата (ВИДЕО)

Отборът победи Радомиак с 2:0

Феновете на Апенините избраха Петко Христов за най-добър в Серия Б

Бранителят получи сериозно признание

Георги Русев и Сион са на малка крачица от елита на Швейцари

Тимът на нашенеца с нов успех

Ники Тодоров номиниран за №1 през сезона в Шотландия

Може да гласувате за него

В Турция: Ердоган поздрави Мъри и Гьозтепе

Президентът пожела успех на тима, воден от Стоилов

Георги Костадинов спечели титлата на Кипър с неговия АПОЕЛ (Никозия)(ВИДЕО)

Това се случи по доста любопитен начин

Здравко Димитров с много силен мач при ключов успех на Сакаряспор (ВИДЕО)

Отборът на българина може да спечели промоция

В Гърция: Десподов се контузи, под въпрос е за дербито

Българското крило с травма на тренировка преди мача с Олимпиакос

Георги Русев с победен гол в Швейцария (ВИДЕО)

Българският национал донесе успеха на Сион с 2:1

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки