Алегри благодари на Абиати за успеха в Русия

"Абиати направи някои страхотни спасявания и през първото, и през второто полувреме. Той е отличен вратар."

Алегри благодари на Абиати за успеха в Русия

 Масимилиано Алегри се зарадва на първата победа на Милан като гост в евротурнирите от две години насам и отличи вратаря Кристиян Абиати за успеха с 3:2 над Зенит в Санкт Петербург.

"Това е важна победа, но съм убеден, че тази група ще се реши чак в последните мачове. Трябва да поздравя играчите, че продължиха да търсят победата през целия мач”, каза Алегри след мача в Русия.

Стефан Ел Шарави вкара страхотен гол след солов рейд, но стражът Абиати бе този, който на няколко пъти спаси мрежата на Милан от сигурни попадения.

„Абиати направи някои страхотни спасявания и през първото, и през второто полувреме. Той е отличен вратар, който направи страхотни неща за моите две години в Милан. Всеки прави грешки, но грешките на вратарите изпъкват повече от всички други”, обяснява треньорът.


Преди дербито с Интер той е изпълнен с оптимизъм. „Трябва да допускаме по-малко голове от статични положения. Влизаме в дербито с Интер след добра победа, но знаем, че в този мач нищо няма значение и ще дадем всичко от себе си за успеха.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки