Сензациите в пресата: Георги Миланов в ЦСКА (Москва)

ЦСКА предлага спасение на Мартин Петров, до година затвор за Барт

Сензациите в пресата: Георги Миланов в ЦСКА (Москва)

Сензациите в пресата днес, сряда,  21 ноември, 2012 година:

24 часа: Георги Миланов в ЦСКА (Москва)

Националът Георги Мила­нов ще заиграе в руския гранд ЦСКА (Москва) след Нова го­дина. Договорът му със столи­чани вече е готов и само чудо може да промени нещо. Литекс се е разбрал и с руснаци­те, които ще платят около 2 милиона евро. След това обаче сумата нараства в зависимост от проявите му. Ловешкият тим ще държи и сериозен про­цент от бъдещ трансфер.

Преди няколко седмици Георги, който е считан за най-силния футболист в родното първенство, призна, че вероят­но е дошло времето за раздяла с близнака си Илия, който е само 5 минути по-голям от него.

С продажбата на Миланов ловчанлии ще си осигурят твърдо бюджета за остатъка от сезона. Вероятно на тезгяха бъде сложен и друг от националите Николай Бодуров, но до момента към него няма серио­зен интерес.

Миланов е твърд титуляр в националния отбор от начало­то на световните квалификации, като заби и страхотен гол във вратата на Италия. От няколко мача насам на срещите на държавния ни тим присъстват постоянно мени­джъри и скаути на чужди отбо­ри. ЦСКА (Москва) обаче вече е изпреварил всички и ще при­влече полузащитника. Георги ще доиграе полусезона в Ловеч, след което с отварянето на трансферния пазар заминава за Русия. Първенството там е по същата програма като у нас и той ще започне от пролетния полусезон.

Последният голям трансфер от „А" група също е ловешки -Станислав Манолев в ПСВ Айндховен.

Стандарт: ЦСКА предлага спасение на Марто

ЦСКА е готов да предложи спасителен вариант на Мартин Петров, разбра "Стандарт". Крилото на "Болтън" беше изваден от първия състав на английския тим. Мениджърът Дуги Фриймън даде специално изявление, в което даде да се разбере, че на този етап няма да разчита на българина. Причината не е здравословна.

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев отскача често до Болтън. В академията на "Свинските крачета" играе синът му Георги - талантлив халф и юношески национал. Майкъла и Марто са доста близки. Проблемът пред врачанина е семейството. Двете му дъщери посещават английско училище и Петров твърдо иска да е до тях.

През трансферния прозорец обаче е възможно да стане всичко. Ако Мартин не си намери подходящ отбор наблизо, нищо чудно да стегне багажа към "Армията". Бившият национал винаги е казвал, че иска да завърши кариерата си в ЦСКА и мечтае за тандем с Димитър Бербатов в "червената" атака.

Меридиан мач: До година затвор за пияния Барт

Глупостта на Александър Барт да шо­фира в нет­резво състояние мо­же да се отрази изк­лючително зле на кариерата на френс­кия защитник. Фут­болистът на Лудогорец бе арестуван в понеделник в 5 часа сутринта от полицаи във Велико Търново, след като дрегер от­чете, че в кръвта му има 1,36 промила алкохол.

Провинени­ето е тежко и ще донесе редица главо­болия на французи­на. Срещу него е об­разувано бързо про­изводство за шофи­ране в нетрезво със­тояние. Барт вероят­но ще бъде наказан с пробация и лиша­ване от правоуправ­ление от 6 до 12 ме­сеца.

Наказанието в На­казателния кодекс за шофиране с алкохол в кръвта над 1,2 промила е до една година лишаване от свобода. Ефективно изтърпяване на на­казанието обаче е почти невъзможно, като Барт ще се раз­мине с администра­тивната санкция и солена глоба за безразсъдството си. Смекчаващо вината му обстоятелство е, че той е съдействал на органите на реда.

В Лудогорец прие­мат много тежко санкцията, тъй като уронва имиджа на клуба. От клуба ще глобят Александър Барт по вътрешен правилник и провеж­дат разследване на случая. От щаба на шампионите заяви­ха, че изискват всич­ки служители на клуба да спазват за­коните на България. 

Тема Спорт: Литекс се прицели в халф на Локо Пловдив

 

Полузащитникът на Локомотив Плов­див Станислав Ма­ламов е харесан от Литекс, признаха из­точници от "Лаута". 23-годишният халф е хванал окото на старши треньо­ра на ловчанлии Христо Стоичков по време на първия мач между двата тима за купата под тепетата (0:0), иг-ран на 31 октомври. Оттогава чрез скаутите си оранжеви­те постоянно сле­дят под лупа юно­шата на Марица Пловдив.

Очаква се след ре­ванша в Ловеч в петък Камата да разговаря с ръковод­ството на черно-белите и със самия иг­рач.

От Локомотив Пловдив на този етап са склонни да се разделят със своя футболист, но сре­щу сериозна транс­ферна сума. Именно това може да се ока­же и най-голямата пречка за преминава­нето на играча край Покрития мост.

Близо 1000 фенове на смърфовете пък се очаква да подкрепят любим­ците си при визита­та на оранжевите за купата. През ми­налата година черно-белите отстра­ниха Литекс на по­луфиналите в надп­реварата, като мачът бе именно в Ловеч. Запалянков­ците се надяват това да се повтори и техният тим пак да продължи нап­ред.

 

Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки