ФИФА е за по-строги наказания за проявите на расизъм

Новият шеф на работната група на ФИФА Джефри Веб каза днес, че възнамерява да въведе по-строги наказания за проявите на расизъм по стадионите

ФИФА е за по-строги наказания за проявите на расизъм

Новият шеф на работната група на ФИФА Джефри Веб каза днес, че възнамерява да въведе по-строги наказания за проявите на расизъм по стадионите.

Многобройните инциденти на расистка основа между футболисти и запалянковци накараха президента на ФИФА Сеп Блатер да назначи вицепрезидента на ФИФА Джефри Веб за шеф на работната група за борба с расизма. Работната група ще има най-малкото шест члена, а своите първи резултати групата ще представи на конгреса на ФИФА през месец май тази година.

"Дълго разговаряхме за расизма и мисля, че не подкрепяме по истински начин играчите", каза шефът на работната група Веб.

Веб смята, че паричните глоби за расистки прояви на клубовете и националните федерации са твърде меки.

През януари ФИФА наказа футболните федераци на България и Унгария с по 40 000 щатски долара глоба за расистки и антисемитски обиди на зрителите към играчите.

"Мисля, че с парични наказания не можем да решим проблема. Знаем колко пари има в световния футбол, а е очевидно, че сегашните наказания нямат ефект", каза Джефри Веб.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки