Сензациите в пресата днес: Сухия награби Гари и Пинто

И още: Сините играчи на бунт срещу Гари, Курдов пали бунт срещу треньора на Славия, Режат наполовина парите в ЦСКА, Предложиха Мартин Петров на Лудогорец, Немски клуб следи Венков, Гигов предлага нов договор на Маркиньос

Сензациите в пресата днес: Сухия награби Гари и Пинто

Сензациите в родната спортна преса на 25 октомври 2013 г.:

 
„Меридиан Мач”: Сухия награби Гари и Пинто
 
Треньорът на Левски Антони Здравков прави всичко възможно, за да вкара дисциплина в отбора. „Меридиан Мач" научи, че Сухия е привикал на специален разговор две от така наречените звезди на „сините" Гари Родригес и Нуно Пинто. От „Герена" разкриха, че двамата са сред играчите, които треньорът атакува публично след катастрофата с ЦСКА. Тогава Здравков обяви, че ще настоява пред ръководството футболистите, които не са спазвали тактическа дисциплина в мача, да бъдат жестоко глобени. Отделно от това Сухия бил обиден от пренебрежителните ръкомахания на двамата по време на дербито с ЦСКА. Те идвали при опитите на треньора да им даде съвет или ново тактическо указание.
 
Здравков, който знае много добре португалски език, разговарял с двамата на „четири очи".
 
„Говорих с всеки поотделно. Някои явно се мислят за звезди, но след тези резултати... Трябва да се вземат в ръце. Тренираме едно, а на терена се получава съвсем друго. Очаквам бърза промяна", обясни Тони Здравков пред „Меридиан Мач".

 
„Тема Спорт”: Сините играчи на бунт срещу Гари
 
Обстановката на Терена" от дьлго Време е нажежена до червено. Постоянното пропадане на Левски в класирането, случилото се с Петев и напускането на Наско Сираков покачиха страстите до неузнаваемото След поражението в дербито от ЦСКА (0:3) обаче отношенията по оста българи - чужденци още повече са се изострили. Нашенците не са останали никак доволни от поведението на легионерите във възловия сблъсък. Нема Спорт" научи, че главната причина за гнева е Гари Родригес, който в последно време се намира в изключително слаба форма. Холандецът отскоро е взел много насериозно ролята си на "звезда" и се опитва да командва. В тренировките пък крилото често изнася лекции на треньорите и отказва да изпълнява указанията, което е изнервило останалите. Както е известно, 22-годишният национал на Кабо Верде влезе в спор по време на едно от заниманията преди повече от месец с Цветан Генков. Двамата дори се сбутаха, но в крайна сметка не се стигна до нищо сериозно, тъй като треньорите се намесиха.
 
Слуховете за интерес на Спортинг Лисабон към Родригес допълнително са покачили самочувствието на играча. Холандецът често прави каквото пожелае в съблекалнята, без да бъде наказан, тъй като е сред любимците на Тодор Батков. Собственикът се надява да прибера добра сума от трансфер на крилото през зимата, заради което му е дал по-големи правомощия.
 
Освен Родригес своеволно поведение проявява и Нуно Пинто. Левият бек не взима насериозно подготовката през седмицата и често заниманията му преминават в шеги и закачки, което предвид ниския му таван не остава незабелязано в мачовете. Интересно е, че във вечното дерби Пинто дори е дал съвети на Антони Здравков как да води мача. "Дъстли е много слаб, смени го", обърнал се португалецът към треньора, при което Сухия отвърнал "Гледай си твоята работа, защото не си по-силен от него".
 
Въпреки че футболистите бяха глобени с по 30 % от заплатите си в началото на седмицата, нищо в съблекалнята не се е променило.

 
„Меридиан Мач”: Курдов пали бунт срещу треньора на Славия
 
Голмайсторът на Славия Атанас Курдов е настръхнал от назначението на Милен Радуканов за треньор и вече настройвал съотборниците си срещу новия наставник, научи „Меридиан Мач".
 
Двамата се знаят от времето, когато бившият играч на Леверкузен бе в Ботев, а начело на „канарчетата" бе именно Радуканов. През сезон 2011/12 треньор и футболист бяха непрекъснато в конфликт, като Милен на няколко пъти извади голаджията от отбора. Заедно с него пострадаха и другите две звезди от тогавашния тим на Ботев - Сашо Александров-Кривия и Николай Домакинов.
 
„Радуканов си пуска неговите хора. Лошото е, че по този начин ми спира развитието, но аз ще продължа да се боря. Не се разбирам с Радуканов, това е факт. Цял Пловдив пита защо не играя, а аз не знам какво да кажа”, гласеше едно от изказванията на Курдов покрай конфликтите с Радуканов.
 
Веднага след назначението си в Славия бившият треньор на ЦСКА махна двамата тартори в съблекалнята - Христо Янев и Живко Желев.
 
Курдов обяснил на част от съотборниците си, че с Радуканов нищо добро не чака отбора. Според него основният му минус е, че разделил играчите на Ботев на групички и развалил климата в отбора. Милен обаче трудно ще си позволи да махне нападателя, който е голмайстор на „белите" и трети в „А" група.
 
„7 дни спорт”: Режат наполовина парите в ЦСКА
 
Вечното дерби отмина, а покрай него ЦСКА опоска и взетия от Александър Томов заем от 400 хил. лева. Парите са отишли за заплати и плащане на наеми. Касата на клуба обаче отново е празна, а скоро не се вижда кой ще даде пари на Лупи. Заради това Томов разпореди затягане на коланите на "Армията".
 
По йезуитски обаче босът ще си измие ръцете с Управителния съвет на "червените". На хората под Лупи е наредено да гласуват намаляване на заплатите в клуба с 50 процента. На работници и футболисти ще бъде обяснено, че с оглед финансовата криза в ЦСКА, те ще получават половината от възнаграждението си, а останалата част ще им бъде преведена, когато клубът бъде листван на борсата. Това обаче е невъзможно да се случи в следващата година и половина.
 
Решението на УС на практика ще взриви обстановката в отбора. С част от играчите вече са водени подобни разговори, но те категорично са отказали пак да им се пишат парите. Футболиситте вече направиха един жест, като се съгласиха заплатите им да се изплащат с месец назад. Така Сашетата закрепиха ситуацията в най-трудния месец след встъпването им във власт. Те се надяваха през октомври и ноември да изкарат поне милион от продажбата на временни удостоверения, но след като се разбра какви ги върши Лупи, ентусиастите с пари се покриха.
 
Както е известно, Томов вдигна цената на ценните хартийки от един на два лева. Въпросното второ левче обаче потъва незнайно къде, тъй като от него в касата на ЦСКА няма и помен.
 
 
„7 дни спорт”: Предложиха Мартин Петров на Лудогорец
 
Националът Мартин Петров в близките дни може да стане футболист на Лудогорец, ако треньорът на тима Стойчо Стоев даде зелена светлина за подобен трансфер. Според информация на „7 дни спорт", знаменитият български нападател е бил предложен на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. Както е известно, Мартин Петров е свободен агент, след като през лятото напусна испанския Еспаньол, а след това не успя да си уреди трансфер в английския Шефийлд Уензди. Поне за момента привличането на нападателя е само в сферата на възможностите, но през следващата седмица се очаква собственикът Кирил Домусчиев и треньорът Стойчо Стоев да обсъдят сериозно темата Мартин Петров.
 
Лудогорец обаче не е единственият български отбор, който има аспирации да привлече бившия нападател на Волфсбург, Манчестър Сити и Атлетико Мадрид. Шефовете на ЦСКА отдавна се облизват за подписа на национала, тъй като с привличането на толкова емблематичен за клуба футболист ще укрепят позициите си сред феновете. Вчера надеждите им бяха подхранени от факта, че нападателят отново започна да тренира с армейците. Поне за момента обаче желанието на Петров е само да поддържа форма с ЦСКА. Шефовете на армейците са приготвили изключително примамлива оферта,която може да промени мнението на национала. Според наша информация на нападателя ще бъде предложен договор до Нова година. Този вариант би трябвало да задоволи Мартин Петров. Причината е, че до края на декември той ще играе редовно и ще успее да върне формата си, а през зимната пауза може отново да се опита да си уреди трансфер в чужбина. Въпреки това не е сигурно дали желанието на Мартин Петров е да остане в България, пък било то и за няколко месеца. Нападателят никога не е крил, че неговото желание е да остане в Англия, тъй като семейството му се чувства много добре на Албиона.
 
Междувременно собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев инспектира отбора вчера преди обяд. Бизнесменът, който пристигна в Одеса още в сряда следобед, си поговори с играчите преди двубоя с Черноморец от груповата фаза на Лига Европа.
 
По традиция Стойчо Стоев и неговият щаб не правят тренировка в деня на мача, а залагат на разходка и стречинг. Вчера треньорите изведоха възпитаниците си в един от парковете .близо до стадиона, където въпреки хладното време играчите трябваше да се разкършат. Домусчиев се появи малко след това, но се задоволи само с гледане отстрани. Накрая бизнесменът събра отбора около себе си и проведе близо 5-минутен разговор с футболистите. Собственикът не пропусна да размени няколко думи и с треньорското ръководство, за да се увери какви са плановете на Стойчо Стоев и компания за мача късно снощи. Домусчиев видя от първо лице как върви подготовката на тима си и остана видимо доволен. Босът демонстрира и самочувствие. "Надявам се да се представим на ниво. Казах на футболистите да бъдат уверени. Сигурен съм, че загубата от Литекс няма да се отрази. Много специалисти вече ми казват, че приличаме на голям отбор".
 
До момента Кирил Домусчиев не е пропуснал нито едно гостуване на своя отбор в европейските турнири. Той беше заедно с тима в Братислава, Белград, Базел и Айндховен, като не успя да донесе късмет на играчите си единствено в Швейцария, където Лудогорец загуби.
 
 
 
„Меридиан Мач”: Немски клуб следи Венков от Черно море
 
Скаут на клуб от Втора Бундеслига ще наблюдава в неделя левия защитник на Черно море Мишо Венков. Той е един от най-постоянните в изявите си футболисти на „моряците" и логично е направил впечатление на германците. От Черно море пазят в дълбока тайна от кой отбор е емисарят. Венков обаче е бил следен вече и е направил чудесно впечатление, като варненци не крият, че чакат конкретна оферта през зимната пауза.
 
Междувременно треньорът на Черно море Георги Иванов най-после може да се усмихне заради пълен състав. „Радващото е, че след двубоя с Любимец нямаме контузени футболисти, а и Георги Илиев вече е доста по-добре. Очаквам той да е готов за игра за гостуването на Славия или най-късно за домакинството на ЦСКА следващата неделя", заяви Гонзо. Той няма да може да разчита единствено на контузения Георги Божилов, който претърпя операция и ще отсъства от терените поне до Нова година. Всички други футболисти на „моряците" обаче са на линия.
 
 
 
„Тема Спорт”: Гигов предлага нов договор на Маркиньос
 
Собственикът на Локомотив София Николай Гигов ще предложи нов договор на Маркиньос, разбра „Тема Спорт". Босът на червено-черните иска да задържи бразилеца на всяка цена. Националът се превърна в лидер на железничарите, като от началото на сезона вкара цели 9 гола и донесе 70 процента от точките на тима си.
 
Маркиньос подписа с Локо през март за година и половина, като бе привлечен от бившия наставник Емил Велев. Гигов иска да го обвърже с клуба за поне още един сезон. За целта той е подготвил чувствително увеличение на заплатата на играча. Според запознати в момента кариоката прибира по 10 хиляди лева на месец. Очаква се възнаграждението му да стане над 13 бона.
 

 

Шеф на ЦСКА пожела успех на Лудогорец в Европа

Европейско поведение от "червените"

Орманджиев: ЦСКА има подсигурен бюджет за години

„Има пари за стадион, за школа, за първия и за втория отбор“

Сензационна новина за ЦСКА

Емблемата има нов собственик

Георги Минчев за ЦСКА: Скоро ще е ясно

Таранът говори на прибиране от Букурещ

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Свирепа санкция чака ЦСКА

Парична глоба и лишаване от домакинства грози "червените"

Кюстендилеца: Сцените бяха грозни, но това е доказателство, че ЦСКА е жив!

Лидерът на Сектор Г даде мнението си за баталните изцепки на феновете

Фенове на ЦСКА скочиха на директор (ВИДЕО)

За чужди грешки отговорност не мога да нося, обяви Филипов

Орманджиев: Срам! Бесен съм! (ВИДЕО)

Ще направим отбор, обеща директорът на ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки