Отпадна разпит на Стоичков в Италия

Африканци се пробват за Камата

Отпадна разпит на Стоичков в Италия

Христо Стоичков се размина засега с разпит за фалита на стария футболен клуб "Парма", пише "24 часа". Камата игра за италианците през сезон 1995-1996 и вкара 5 гола в общо 23 мача.

Подсъдимите за фалита Калисто Танци и синът му Стефано поискаха споразумение с прокуратурата и минимални наказания. Калисто вече излежава присъда за умишленото фалиране на мегакомпанията "Пармалат", която издържаше клуба.
 

Преди година и половина бе обявено, че Камата и още 10 известни футболисти ще бъдат разпитвани за нерегламентирано получени суми по време на престоя си в "Парма". Според прокуратурата като президент на клуба Стефано Танци е карал играчите да подписват фиктивни договори за участие в рекламни кампании и промоции. По тази схема са били отклонени близо 10 милиона евро и 11 милиона долара.

Футболният клуб потъна заедно с "Пармалат" в т. нар. фалит на века. Въпросните суми са източени в периода 1992 - 2003 г., а разследването установило, че Стоичков е получил за реклама около $ 550 хиляди. Над десет пъти повече били платени на Хуан Верон. Състоянието на 74-годишния Калисто Танци се влоши значително, след като влезе в затвора на 5 май 2011 г. Той е свалил близо 40 килограма и на няколко пъти е откарван до интензивно отделение в Парма.
 
Междувременно стана ясно, че Стоичков може да се завърне в Африка, където бе наставник на "Мамелъди Съндаунс" от РЮА. Бившият национален селекционер е сред вариантите за треньор на алжирския МК "Алжер". Според местните медии в следващите дни ще бъдат проведени разговори със Стоичков и още няколко кандидати.


Христо Стоичков е пред завръщане на Черния континент, пише "Стандарт". Алжирският клуб МК "Алжер" проучва възможността да покани Камата за треньор. Ицо вече има опит с африкански отбор - той бе наставник на "Мамелоди Съндаунс" от ЮАР. Самият Стоичков обяви, че най-вероятно до Нова година ще си почива и ще се отдаде на занимания извън футбола. Нищо чудно при примамлива оферта от МК "Алжер" носителят на "Златна топка" да размисли. Алжирският клуб е в криза и ще се опита да излезе от нея. Варианти освен Камата са Фарук Хаджибегич, Франк Дюма, Робер Нузаре, както и Набил Маалул. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки