Цветан Кръстев е бил манекен, влачили са го по терена заради "червените"

Футболната кариера на Цветан Кръстев, който в събота за първи път ще ръководи дербито ЦСКА -Левски, е доста интересна. Преди да стане съдия, той беше футболист, като за 5 години успя да запише 66 мача в „А" група.

Цветан Кръстев е бил манекен, влачили са го по терена заради "червените"
Футболната кариера на Цветан Кръстев, който в събота за първи път ще ръководи дербито ЦСКА -Левски, е доста интересна. Преди да стане съдия, той беше футболист, като за 5 години успя да запише 66 мача в „А" група. Варненецът игра като защитник последователно за Добруджа, Литекс, Ботев (Пд), Родопа (См) и Спартак (Вн). Интересното е, че като играч той има 3 червени картона, като два от тях са в мачове срещу Черно море. Първият ое във варненското дерби с екипа на Спартак, а другият с този на Ботев (Пд). Кръстев е един от малкото футболисти в историята на „А" група, гонен в два поредни мача. След като е отстранен срещу „моряците" през февруари 2004-та, той вижда червения цвят веднага след като изтърпява наказанието си. Това става в двубоя на „канарчетата" срещу Нефтохимик на 13 март, загубен с 0:6. Друг любопитен факт е, че докато бе футболист, паралелно с това Кръстев се изявяваше и като манекен.
 
След като стана съдия, един от първите му мачове бе доста скандален. През ноември 2009-а на стадион „Колодрума" в Свиленград той ръководи 1/16-финала за Купата на България между едноименния местен тим и ЦСКА. „Червените" биха с 1:0 с гол на Мишел Платини. В 90-ата минута обаче Кирил Котев събори откъсващ се сам срещу Райс Мболи играч на Свиленград. Вместо да изгони защитника на ЦСКА, Кръстев му извади само жълт картон. Домакините изпълниха фаула, след което Райс Мболи направи добро спасяване, избивайки в корнер. Точно преди той да бъде изпълнен, Кръстев даде край на мача и бе моментално обграден от играчите на Свиленград, които започнаха да го разнасят из терена.
Оттогава той има общо едва 19 мача в „А" група. На ЦСКА е свирил 5 пъти, в които „армейците" имат 4 победи и едно реми (виж статистиката). Интересното е, че след единственото равенство - 1:1 срещу Берое в началото на този шампионат, Кръстев получи похвала от Стойчо Младенов. „Първото, което искам да отбележа от този мач, е перфектното съдийство" - заяви Екзекутора след двубоя под Аязмото.
 
На Левски Кръстев е ръководил само 2 мача. Той свири гостуването на „сините" на Славия, спечелено от тях с 1:0 преди няколко кръга и се справи добре. Левс-карите обаче нямат хубави спомени от него от финала за Купата на България през миналия сезон. Тогава те загубиха трофея след дузпи от Берое, а в редовното време сблъсъкът приключи 3:3. Още в края на първото полувреме Кръстев изгони за втори жълт картон бившия си съотборник в Литекс Христо Йовов.
 
Любопитно е и това, че досега в историята има само още двама съдии, които са получавали назначение за вечното дерби, имайки зад гърба си по-малко мачове в елита, отколкото има сега Кръстев. Както вече стана дума, до момента варненецът има 19. Това са Ангел Бекяров и Таско Тасков. Пловдивския Колина ръководи дербито на 31 октомври 2003 година на „Герена", завършило 1:1. Тогава той бе с едва 8 мача в елита. Тасков пък свири големия мач през есента на 2011-а, завършил 1:0 за ЦСКА. Преди това той имаше само 17 срещи на ниво „А" група.

    

Ужас! Мъж вилнее с нож на частно футболно парти в Германия

Вижте подробности

Английски отбори участват на турнира по минифутбол "Албена къп"

Това прави изданието на надпреварата историческо

По 2 халби ниско алкохолна бира на човек за Сърбия – Англия

Властите в Германия с мерки срещу хулиганството, очакват ексцесии

Хърватски национал ще става баща за втори път

След Евро 2024

Грийлиш удави в алкохол липсата на повиквателна (СНИМКИ)

Халфът на Манчестър Сити се развихри в Дубай

Рашфорд купонясва в Кан

Нападателят на Манчестър Юнайтед пръска пари по барове

Мадлен Радуканова в топформа след раждането (СНИМКА)

Гимнастичката проведе мастърклас в Дубай

Левски покани феновете да си вземат довиждане с Билал Бари

Вижте какво съобщиха "сините"

Кошмар: Юсеин Болт скъса ахилес на футболен мач

Легендата в леката атлетика игра благотворителен мач на "Стамфорд Бридж"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки