Футболните фенове се заклеха в партията България

“Не участваме нито в протести, нито в контрапротести”, заявиха те

Футболните фенове се заклеха в партията България
Образът на футболния фен се демонизира от политиците у нас, изразиха възмущението си днес на нарочна пресконференция в Пресклуб “България” от националното сдружение на футболните привърженици. Те подчертаха, че нямат организирано участие в никакви обществено-политически прояви, затова не могат да бъдат очерняни като хулигани. Ако фенове се появяват на демонстрации от такъв характер, това е техен личен избор като граждани. 
 
“Не участваме нито в протести, нито в контрапротести, нашата партия е България”, отсякоха представители на фен клубовете на Левски, ЦСКА,  Ботев Пд, Локо Пд, Пирин и др. Говорителят на синия фен клуб Димитър Байлов призова чрез медиите за спокойстие и разум привържениците и на Левски и на ЦСКА на утрешното дерби за Купата. “Не се поддавайте на никакви провокации”, каза той. Вдъхновителят на червените сърца Димитър Ангелов-Дучето изрази недоумението си от решението на БСП да събере свои симпатизанти утре на “Орлов мост”, в близост до Националния стадион “В. Левски”, където ще се играе най-големият мач.
 

Обединените фен клубове за пореден път изразиха тревогата си от произвола срещу четиримата абсолютно невинни  фенове на Пирин, които в продължение на година и пет месеца са в затвора без присъда. Двама от тях вече са освободени от апелативния съд, но другите двама засега остават зад решетките. Правозащитните организации у нас се интересуват само от малцинствата, другите граждани са без значение, заяви председателят на националното сдружение Елена Ваташка.     

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки