Костадин Джамбазов: Много хора не искат да ни има, Нефтохимик сега е като Черноморец на Ивайло Дражев

"Имаме около 30 000 лева задължения, парите от тв права може и да не стигнат да ги погасим"

Костадин Джамбазов: Много хора не искат да ни има, Нефтохимик сега е като Черноморец на Ивайло Дражев
Изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов заяви, че много хора в Бургас не искат Нефтохимик да го има, но напук на тях той ще продължи да съществува. Шефът на „зелените” призна, че клубът дължи около 30 хиляди за съдийски такси, отделно има и неплатени глоби към БФС и се опасява, че парите от телевизионните права изобщо няма да стигнат за покриване на задълженията. Джамбазов внесе повече яснота около предстоящата подготовка, преговорите със спонсори и стадиона, на който ще се играят домакинските мачове на Нефтохимик.

„От днес с нас започват седем юноши, които постепенно ще бъдат интегрирани в отбора. Ще им се даде шанс да се докажат и да играят в А група. С нас започна и Георги Петков, който идва от Мастер. Много отдавна за нас периодът е критичен, при нас ситуацията е такава, че всеки ден ни е предпоследен. Продължаваме, ще видим докъде ще ни стигнат силите. Мъчим се да уредим някакъв лагер, което е съвсем нормално. Ако успеем да намерим средства, ще направим лагер, всичко е свързано с пари. Футболистите имат срок до утре да си помислят, кой има желание при тази обстановка и тази неяснота при нас да остане и да играе. Говорил съм с момчетата, казах им, че всеки от тях е в правото си да търси по-добро бъдеще. Не мога да задължа никого да остане и да играе при тези условия. Големи хора са, имат семейства, от тях зависи. Правим всичко възможно да направим отбор.”, обяви Джамбазов пред „Топ новини Бургас”.

Той обясни, че засега „шейховете” са уредили три контроли.
„До момента сме уредили три контроли – на 22 януари със Созопол, на 25-и с Мастер и на 29-и с Несебър. Най-вероятно и със Спартак Варна ще играем, но се уточнява датата и часа. Нямаме стадион. Където намерим, там ще тренираме. Нямам идея, къде ще играем домакинските си мачове, но стадион ще намерим. Много хора не искат този отбор да съществува, не искат Нефтохимик да го има, но ще го има. Бяха ни обещали стадион, но явно някой не иска да играем на този стадион. В края на краищата може и на „Васил Левски”, духовито подхвърли Джамбазов.

Намирането на пари за нормалното съществуване на отбора продължава да е големият проблем.
„На този етап няма нищо обнадеждаващо. Водят се преговори с една-две фирми, но те са поставили условия, които трябва да се изпълнят. Ситуацията в клуба е идентична с бившия Черноморец на Ивайло Дражев. Тежко и трудно ще е, но виждате какво е положението. Няма как да предложим на треньор да дойде при нас, тъй като няма какво да му предложим. Има варианти, но всичко е свързано с пари. Моята идея е такава – ако се мъчи някой, да се мъчим само един-двама. Просто няма смисъл. Парите от телевизионните права ще бъдат преведени в началото на февруари. Знаете, имаме около 30 хиляди лева само неплатени такси, имаме и глоби от БФС. Не знам изобщо, дали ще стигнат тези пари да си погасим задълженията”, отбеляза шефът на „шейховете”.
Шеф на Нафтата с интересни разкрития, вижте каква отлична новина чака Бургас

Интервю с изпълнителния директор Николай Тодоров

Сензациите в пресата: ЦСКА праща защитник в Етър

Война в Бургас заради треньор, Ренан виси за Торпедо, Стивън Петков води атаката на Ботев срещу ЦСКА, бразилец пред дебют и още…

ОБЗОР: Нефтохимик е лидер в Югоизточната Трета лига (РЕЗУЛТАТИ)

Вижте как завършиха срещите от третия кръг и класирането след тях

ОФИЦИАЛНО: Нефтохимик се раздели с треньор по взаимно съгласие

Господин Господинов вече не е част от академията

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Черно море с втора победа в Елитната група

“Моряците”, водени от Мартин Христов, надиграха тима на Нефтохимик в Бургас с 2:0

ОБЗОР: Нефтохимик взе 3 т. от Марково в Югоизточната Трета лига

Вижте всички резултати и класирането след втория кръг

Димо Кръстев с повиквателна за националния отбор

Талантът заминава за приятелски турнир в Москва

Кишишев: Бургаското дерби ще ни даде 3 т. и нищо повече

"Нефтохимик е като асансьор - хем в елита, хем е в Трета лига", каза още бившият национал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки