Томаш за NOVSPORT: Локомотив пак ще е в Европа

Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор, но предпочетох да подпиша за 2

Томаш за NOVSPORT: Локомотив пак ще е в Европа

Александър Томаш бе представен като старши треньор на Локомотив (Пд).

43-годишният специалист започва работа на Лаута заедно с помощниците си Константин Мирчев и Тодор Кючуков.

Ето какво каза за NOVSPORT.com Томаш:

Преговорите
Една седмица водих разговори с ръководството на клуба. Няма да обява с кой от хората в управата на Локомотив съм разговарял. Хареса ми мисленето на ръководството. Не искат бързи резултати, а искат да се върви крачка по крачка.
Лесно и бързо се разбрахме. Причината ли? Амбициите на новото ръководство и моите съвпадат, а именно да вървим заедно нагоре.
Локомотив вдигна последните години много нивото и няма да е лесно. Това обаче не ме притеснява, а ме мотивира. Нормално е да има срив след толкова добри сезони. Ще изградим от Локомотив отбор на средноевропейско ниво, но няма да бързаме.
Новите собственици ми предложиха 5 или 7 години договор. Казах им обаче, че е по-добре да подпишем само за 2 години, за да видим дали ще си паснем. Обещавам на феновете, че от сутрин до вечер ще работя. Има 6 мача до края, за да преценим какво ни е нужно за селекцията. За нея мога да говоря много и да не ме разберете.


Промените
Няма да правя големи промени в Локомотив. Искам моят отбор да бъде водещ в играта, да доминираме на терена, да владеем топката. Има добри футболисти тук, които обаче психологически не са на добро ниво. Но в последния мач се видя, че имаме Локомотив с две лица. Има мачове, в които трябва да се играе дефанзивно. Няма да играем с трима в защита Аз не съм дошъл за резултати, а за да направя Локо доминиращ отбор. Вие ме познавате, аз съм романтичен треньор. Ще се съобразява с това, което имам и няма да правя големи промени.


Мартин Камбуров
За Камбуров питайте ръководството. Аз с него съм работил, имал съм големи търкания с него, но сме професионалисти. Дали е Боруков, дали е Камбуров, всички футболисти са еднакви. Трябва да знаят, че аз съм човека и аз решавам. Когато играчите си вършат работата няма да имат проблем с мен. Идвам с двама помощници, вие вече ги знаете, както и с видео анализатора си, който се казва Николай. Говорил съм с шефа на школата и съм му казал, че ще взема много момчета.


Отборът
Предпочитам моят отбор да притежава топката, да атакува, да има реакция веднага след загуба на топката и да сме водещият отбор. Ще се съобразяваме с противника, но в 90% от мачовете ще искам да бъдем доминиращия отбор. Не се притеснявам от предизвикателствата и трудностите. Локомотив има отбор, има подкрепа на публиката и ще направим всичко възможно отново да играем в европейските клубни турнири.

Обръщение към феновете на Локомотив:
Да бъда начело на Локомотив Пловдив е отговорност и предизвикателство, което задължава. Безмислено е да обяснявам какво означава този клуб за българския футбол. Осъзнавам, че в мен, в моя екип и в отбора ще бъдат вперени погледите на цяла България и само от нас зависи да донесем радост на една от най-многобройните, всеотдайни и темпераментни публики.
Единственото, което мога да обещая е, че ще направим всичко по силите си, ще вложим цялото си сърце, старание и умения, за да оправдаем гласуваното ни доверие. За нас е огромна чест да стъпим там, където са писали история едни от най-големите легенди на българския футбол - Зума, Христо Колев - Бащата, Еду Ераносян, Гочо Василев…
Още в първите минути от престоя ми на “Лаута” искам да кажа, че аз няма да се обръщам назад и няма да търся оправдания. Уважавам труда на всички мои колеги, които са работили до този момент в Локомотив и съм убеден, че те са се стремели да постигнат най-доброто. Вярвам и знам, че Локо Пд разполага с отлични футболисти, личности, характери и лидери и нашата задача ще е отборът да играе атрактивен, атакуващ и доминиращ футбол, както повелява името му и каквато е моята философия за футбола. Наясно съм, че не всеки път резултатът ще отговаря на желанието ни и не всеки път ще се получава това, което сме искали, но за мен най-важното е след всеки мач да напускаме терена с високо вдигнати глави и да можем да гледаме хората в очите.
В последните 15 години летвата на “Лаута” бе вдигната много високо. Спечелената титла, две купи, Суперкупа и сребърните медали превърнаха Локо в един от най-сериозните фактори у нас, но нека не забравяме, че това е отборът, за който през 60-те години на миналия век най-големите италиански вестници излизат със заглавия от рода: „Ювентус“ се огъна пред българския „Локомотив“; „Бяло-черните“ се изгубиха сред сърцатите българи”, „Ювентус угасна срещу българите от Пловдив”.
Нашата задача е да отговорим на историческите критерии и да продължим традицията градена почти 90 години - Локо да носи наслада и радост.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки