Мароко се присъединява към Испания и Португалия за Мондиал 2030

Вижте какво съобщи кралят Мохамед VI

Мароко се присъединява към Испания и Португалия за Мондиал 2030

Мароко взе решение да се присъедини към заявката на Испания и Португалия за домакинство на Световното първенство по футбол през 2030-а година. Решението беше представено от Министъра на спорта на страната Шакиб Бен Муса по време на заседание на Борда на Конфедерацията по футбол на Африка (КАФ). Новината е на агенция Ройтерс.

Искам да обявя, че Кралство Мароко реши заедно с Испания и Португалия да представи съвместна заявка за провеждане на Световните футболни финали през 2020-а година, заяви Бен Муса.

На 5-и октомври миналата година федерацията по футбол на Испания и колегите им от Португалия предложиха да включат и Украйна в тяхната съвместна кандидатура. Но макар и да става дума за събитие за след 7 години, от украинската страна няма как да гарантират участие. Спортният портал "The Athletic" вече съобщи в първите месеци на новата година, че Мароко ще замени украинците в съвместната заявка на двете страни от Иберийския полуостров. Испания и Португалия представиха съвместната си кандидатура през юни 2022-а година.

Няколко часа по-късно решението на мароканските власти беше подкрепено и от изявление на държавния глава на страната - Крал Мохамед VI.

"Съвместната ни кандидатура е нещо безпрецедентно в историята на футбола, на приятелството между народите. Ние събираме заедно Европа и Африка, северното и южното Средиземноморие, а също така световете и културите на Европа, Африка, на арабите и Средиземноморските страни. Смятам, че ще бъде една невероятна комбинация от гениалност, креативност, опит и мисъл", се казва в становището на Краля на Мароко.

В момента футболът е със статут на религия в Мароко, след като националният отбор достигна до полуфинал на Мондиал 2022, а също така и беше домакин на Световното клубно първенство.

Другите потвърдени кандидатури за домакинство на Мондиал 2030 са южноамериканските нации Аржентина, Парагвай, Чили и Уругвай. Уругвайците искат това първенство в чест на 100 години от първия Мондиал, на който са били домакини.

Ромарио се върна във футбола с два гола

Вижте подробности

Легендарната бразилска голмайсторка Марта прекратява кариерата си

Тя е голмайстор номер 1 за Бразилия за всички времена със 116 гола в 175 мача

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки