Балкан поведе във финалната серия в НБЛ

Вторият мач с Черноморец е в понеделник, отново в Ботевград. Играе се до три победи

Балкан започна с победа защитата на титлата си в Националната баскетболна лига. Тимът поведе с 1-0 на Черноморец във финалната серия, печелейки първия мач в „Арена Ботевград“ с 87:74. Баскетболистите на Петър Златанович бяха догонващи през първата част, но направиха обрат след това и до края не изпуснаха водачеството си.

В игра за „зелените“ се завърна капитанът Димитър Димитров. Освен феновете на домакините, в залата имаше и голяма група от Бургас, която също подкрепяше отбора си.

Вторият мач от серията е в понеделник, отново в Ботевград. Играе се до три победи.

Гостите взеха предимство в подкошието още в началните минути и водени от стартиралия много силно Джордан Тъкър, се откъснаха със 17:8. Играта продължи с размяна на кошове, а стрелба със сирената на Димитър Димитров намали изоставането на тима му на 16:20 след първата четвърт.

Малко след подновяването на играта Балкан изравни за 22:22 след 6 поредни точки на Христо Захариев, но Георги Боянов бързо върна аванса на отбора си. Последваха много оспорвани минути, а в средата на частта домакините стигнаха и до пълен обрат при 31:29. Благодарение основно на Мануел Суарес, домакините заиграха все по-солидно под коша, като се откъснаха и с 8, а на почивката бяха напред с 44:39, след като Николай Титков върна тройка преди края на полувремето. 

След паузата и Павлин Иванов се разигра, като три минути след нея направи разликата двуцифрена за първи път в мача – 52:41. Черноморец обаче отвърна с 8 поредни точки и почти заличи пасива си, но последва нова силна серия за домакините и преди решителната четвърт те водеха с 67:58, като за кратко разликата скочи и до 13.

 Баскетболистите на Васил Евтимов не се отказаха и седем минути преди края се доближиха само на 4, но Балкан отново увеличи аванса си и не позволи обрат до края.

Мануел Суарес записа 26 точки и 16 борби за успеха.

За съперника над всички бе Джордан Тъкър с 29 точки.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки