Лечков: Аз съм твърдо "за" футболистите да ходят по дискотеки (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Българското първенство и играчите ни са слабо подготвени физически”, посочи вицепрезидентът на БФС

Лечков: Аз съм твърдо "за" футболистите да ходят по дискотеки (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Искам да се извиня, защото поех ангажимент да представим новия селекционер миналата седмица, но сега това вече е факт и мога да кажа, че Петър Хубчев ще е новият треньор на България, след единодушно решение на Изпълкома.”

Това заяви вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков, който призова за търпение към наследника на напусналия Ивайло Петев, съобщи репортер на Novsport.com.

„Ще помоля всички за една по-голяма конструктивност в критиките. Нека сме наясно, че всички ние трябва да бъдем полезни на националния отбор”, посочи Лечков.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ПЕТЪР ХУБЧЕВ И ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА ПОД НЕГОВО РЪКОВОДСТВО ВИЖТЕ ТУК



„Нека, когато се критикува, да се забравят старите неща. Аз като отговорник на националните отбори също нося някаква, да не кажа вина, но просто всички сме в един кюп. Имаме реална възможност да започнем на чисто с новия селекционер. Трябва да не бъдем особено взискателни към предстоящите два мача”, каза още вицето на БФС по повод предстоящите световни квалификации с Франция и Швеция.

„Нека първо мислим за следващия двубой, защото от моя опит искам да кажа, че се мисли мач за мач. Аз съм оптимист, но в момента трябва да сме реалисти. Нека дадем малко шанс на този нов екип с уговорката, че ние като ръководство сме се спрели на него, за да мислим в по-далечното бъдеще.”



„Аз лично водих разговорите с Петър Хубчев и отсега казвам, че ще бъдат викани по-широк кръг от хора. Футболистите обаче се изграждат в клубовете. Не бягаме от отговорност, но искаме да се концентрираме върху бъдещето. До следващите квалификации Хубчев и неговият екип могат да покажат какво могат. Работили са в Германия и имат сериозен опит. Националният отбор обаче се прави преди всичко с футболисти от вътрешното първенство и е трудно да си ги изсмукваме от пръстите тези играчи, ако ги няма.”

„Искаме да се даде повече шансове на по-широк кръг от футболисти в нашия шампионат, а и не само. Да се разбъркат картите, така да се каже. Не отписваме тези квалификации, защото трябва да се мисли за добро представяне, но трябва да гледаме и в близкото бъдеще, когато започват следващите. Искам да отпадне напрежението, макар да знам, че ще се спекулира с тези ми думи. Трябва да признаем, че не е добре ситуацията с българския спорт, нека се поучим от страни като Унгария и Исландия, да речем.”



Какво липсва на „трикольорите” в момента?

„Аз казах още след предишния мач, че ни липсва острота. Резултатът с Люксембург не го коментирам, а желанието, защото няма нищо по-хубаво от това да носиш националната фланелка в квалификациите.”



Защо няма публика на стадиона?

„Трибуните са празни, но това е наша вина като цяло.”



За думите на Венци Стефанов, че не бива да се разчита на „стари муцуни” в националния тим:

„Знаем мнението на Венци Стефанов, аз лично не съм съгласен. Откакто аз съм в ръководството, да сте ме чули да казвам лоша дума против треньорите? Няма да съм щастлив, ако изхабим още едно име, без да хвърляме вина. Няма да стигнем до никъде, ако се връщаме назад. В България знаем, че всички разбираме от футбол и винаги има предпочитания. Едно нещо се забравя като му се обърне гръб. Това не знам дали беше официално казано, но е несериозно, според мен.”



Имало ли е и други варианти за нов наставник след абдикирането на Ивайло Петев и как приемат в БФС начина, по който специалистът си тръгна:

„Нямаше варианти за друг селекционер след напускането на Ивайло Петев. Лично аз, след разговор с президента Боби Михайлов, се разбрахме за Петър Хубчев с пълно единодушие. На Петев няма какво да му се сърдим. Христо Стоичков си тръгна, лошо няма. Аз се радвам, че националният отбор се явява трамплин за треньорите. Неприятно е, че ни напуска по такъв начин, но ако е намерил по-добра алтернатива, няма за какво да му се сърдя аз.”



За Първа професионална лига:

„Българското първенство и футболистите в него са слабо подготвени физически. Не искам да засягам никого. Освен това, ако самите играчи не искат да израстват, няма кой да ги направи големи състезатели. В момента с 19-годишните се работи сравнително добре. Не говоря за дискотеките. Аз съм твърдо да се ходи на дискотека, но ако могат и двете неща да ги правят, ще е най-добре. В Лудогорец обаче, от 18 човека, има 3-4 българи. Въпреки това те работят с 19-годишните добре, но както знаете падат с 1:8 миналия ден. Как да искаме от тези млади хора, когато те бият като тупан, да излязат и да победят във Франция? Ние например срещу Германия (през 1994 г. в САЩ_, аз бях щастлив като дойде мачът, защото тренировките преди това бяха много по-тежки от самия двубой. Ние по време на мача си почивахме, така да кажа.”



За желанието на футболистите ни и липсата на мотивация:

„Който се доказва, той ще играе в националния отбор. За каква мотивация да говорим, аз навремето съм пътувал с влак, а той сега пеш трябва да идва, ако го повикаме. Да не казвам колко играчи бяха замразени в клубовете си и след един мач за България, се сещат за него и го викат.”


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ПЕТЪР ХУБЧЕВ И ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА ПОД НЕГОВО РЪКОВОДСТВО ВИЖТЕ ТУК
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки