Феро: Влязохме в капана на Верея

„Хората с право искат по-качествена игра, но доста неща са сбъркани във футболистите, които са в Берое”

Феро: Влязохме в капана на Верея

„Влязохме в капана на Верея.”

Това каза Ферарио Спасов, след като воденият от него тим на Берое отстъпи пред Верея с 0:1 в мач от XVI кръг на Първа лига.

„Съперникът ни е отбор, който печели мачовете си точно по този начин - много добре групиран, не ни даде празни пространства. Те спечелиха така и срещу Дунав, срещу Локо (ГО) и се противопоставиха добре на ЦСКА. Ние не сме очаквали друго от тях, а от нас”, посочи наставникът на Берое

„Най-лошото е, че се намираме в позиция, която не отговаря на позициите и на традициите на Берое”, допълни той, а после бе запитан дали наистина има списък със седмина футболисти, на които повече няма да разчита в Берое.

„Който не отговаря на критериите, тези имена могат да бъдат не само 7, а и доста повече. Доста неща са сбъркани във футболистите, които са привлечени в този отбор. Никой не е доволен от състоянието на Берое и това е напълно нормално, хората с право искат по-качествена игра, но това става с доста работа. За тази група съм категоричен, че няма да разчитам на тези седем футболисти, които съм решил. Ще завършим с останалите момчета сезона, а после ще преценим какъв точно е приносът на всеки от тях.”

„Имахме териториално  превъзходство, но проявихме старата си слабост и не създадохме достатъчно положения. Продължава неубедителното представяне. Тези резултати водят до напрежение в състава. Аз и в най-смелите си очаквания не съм смятал, че това заболяване в отбора е толкова голямо, но ние трябва с чест да доиграем полусезона и да направим равносметка какво трябва да направим за втората част от сезона.”

„Специално Мапуку не е получавал указания да се връща и да поема топката, нито да променя позицията си. Ние, макар да играхме повече с топката не се виждаше как можем да материализираме териториалното превъзходство.”

„Ако не отбелязваме голове, е ненормално да се говори за излизане от кризата. Искам да благодаря на феновете, които въпреки загубата, явно разбират ситуацията в отбора, а тя не е никак лека. Нашата работа е да направим всичко възможно през зимата да променим облика на отбора.”

Антонио Вутов е приет в болница в Пловдив

Звездата на ЦСКА 1948 получи тежък удар в мача срещу Ботев Пловдив

Венци Стефанов: Форматът на шампионата не трябва да се пипа

"Ако останем с по-малко отбори, интересът няма да се повиши", каза президентът на Славия

Ще има ли сили за евробараж най-младата защита?

Далеч по-възрастна е втората най-млада защита в елита – тази на Локо Пд

Левски започва подготовка за Черно море, покани феновете

Вижте какво съобщиха „сините“

В Пловдив: Ботев и ЦСКА 1948 в челен сблъсък за 7-о място

„Червените“ без Педриньо на „Колежа“

Славия и Арда нямат място за отстъпление

Двата отбора се срещат днес в София

Славия ще запише нова победа в плейофите срещу Арда

Вижте подробности

Предлагат на клубовете реформи в елита

БФС и ПФЛ искат по-малко отбори в елита

Извънредно: Трима легионери пред раздяла с Левски

Вижте подробности

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки