Сензация на Уимбълдън! Куери детронира Мъри

Шотландецът взе общо два гейма в четвъртия и петия сет

Сензация на Уимбълдън! Куери детронира Мъри

Сам Куери (САЩ) детронира миналогодишния шампион Анди Мъри на четвъртфиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

 

24-ият в схемата Куери пласира 27 аса и победи поставения под номер 1 представител на домакините с 3:6, 6:4, 6:7(4), 6:1, 6:1 след 2:42 часа игра.

 

Двубоят беше оспорван до началото на четвъртия сет, когато Мъри получи проблеми с бедрото. В последствие той имаше проблеми с придвижването по корта и със силата на сервиса си, което се оказа решаващо.

 

Шотландецът взе първия сет след ранен пробив още във втория гейм, а във втората част той отново дръпна с пробив за 4:3, но загуби следващите три гейма и Куери изравни.

 

Третият сет започна с пробив за Мъри и при 5:4 той сервираше за сета, но отново се пропука на собствен сервис. В последвалия тайбрек, обаче, британецът взе шест поредни разигравания, за да поведе с 6:1 точки и това се оказа достатъчно.

 

В последствие Мъри получи болките и до края Куери нямаше особени затруднения, за да стигне до пълен обрат и да достигне за първи път в кариерата си до полуфинал в турнирите от Големия шлем.

 

"Все още съм малко в шок. Толкова съм развълнуван. Не започнах по най-добрия начин, но постепенно подобрих играта си и намерих ритъма си, особено в четвъртия и в петия сет. За мен този полуфинал е сбъдната мечта, а това, че е на "Уимбълдън", го прави още по-специален", заяви Куери след двубоя.

 

След поражението днес Мъри може да бъде изместен от първото място в световната ранглиста, ако Новак Джокович (Сърбия) спечели титлата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки