Нов шамар за Сити! И Лестър повали шампиона (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Гражданите" с три загуби от четири мача в Англия

Нов шамар за Сити! И Лестър повали шампиона (ВИДЕО+СНИМКИ)

В лагера на Манчестър Сити вече може да се говори за криза. Шампионите записаха втора поредна загуба във Висшата лига и общо трета за последните четири срещи, след като Лестър надделя с 2:1 на своя Кинг Пауър Стейдиъм. 

Срещата започна отлично за Пеп Гуардиола и компания, след като излязоха напред в резултата след като Агуеро комбинира перфектно с Бернардо Силва и бързоногият футболист откри за "гражданите" в 14-та минута. 

Само пет минути по-късно обаче Марк Олбрайтън изравни след перфектно центриране отляво и точно засичане с глава в обратния ъгъл за 1:1. 

След почивката изненадващо Лестър продължи да е по-настоятелният отбор на терена и ситуациите пред Едерсон се редяха една след друга. Така напълно логично се стигна до 81-та минута, когато Рикардо Перейра обработи изчистена топка от корнер и с мощен шут от границата на наказателното поле матира Сити за втори път. 

Шампионите се хвърлиха на финален щурм за спасение на точката, но без успех, а дори напротив - в 90-та минута Фабиан Делф бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение. 

 Така Манчестър Сити не само се отдалечи на цели седем точки от Ливърпул, който заема първото място, но се срина до третата позиция, след като Тотнъм ги задмина с точка повече. Лестър пък остава на само четири пункта от зона Европа. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки