Пламен Крумов: Разбрах, че футболът е неизменна част от живота ми (ВИДЕО)

"Най-накрая след дълго седене вкъщи ще можем отново да практикуваме любимата ни игра"

Пламен Крумов: Разбрах, че футболът е неизменна част от живота ми (ВИДЕО)

Капитанът на АРДА Пламен Крумов даде интервю за клубният сайт на ПФК АРДА, малко след като стана ясно, че футболът в България се завръща през месец юни. Крумов говори за начина на живот, за тренировките в домашни условия, какво е научил през тези два месеца и много други теми, специални за ARDA TV.

-Пламен здравей, разговаряме с теб, след като вече има добра новина за българския футбол, на 5 или 12 юни стартира първенството.
Днес прочетох, че има някакво развитие и се зарадвах много. Най-накрая след дълго седене вкъщи ще можем отново да практикуваме любимата ни игра, което ни носи радост както на нас, така и на милионите хора по телевизионните екрани.

– Ще имате нови правила за тренировки, без игра с глава, без да се поздравявате...
Трудно ще е , но сме готови на всичко, ще изпълняваме всичко каквото трябва за да тренираме и да сме готови за старта на първенството. Както се казва два месеца си бяхме вкъщи и тези изисквания на щаба ще ги спазваме. В началото сигурно ще има доста закачки и смешни ситуации, но в крайна сметка това се прави за да премине тази зараза и да няма последствия.

– Какво е един професионален футболист да не тренира два месеца, при положение, че е свикнал да е винаги на терен?
Много ми беше тежко, даже вкъщи с жена ми си говорихме, че такова нещо не ми се е случвало два месеца да не пипна топка. Разбрах, че футболът е неизменна част от живота ми и съм много щастлив, че най-после ще можем отново да тренираме и дай боже да се поднови първенството.

-Отборът на АРДА пръв в България започна с онлайн тренировките, може би кондиционният треньор Антон Дончев бе най-важния човек за вас през тези два месеца.
Да, така е. Наистина ние започнахме първи с тези онлайн тренировки. Господин Дончев е един изключително добър професионалист, който с тези тренировки ни държи живи ако може така да се каже. Все пак целият отбор сме в онлайн групата, в която се пуска тренировката, има доста добро настроение и по този начин не те липсва съблекалнята. Той до този момент си върши перфектно работата, сега трябва вече ние да свършим нашата.

-Къде те намирам в момента?
Дойдох да си направя обичайния крос в парка. Аз заедно с моето семейство сме в Кърджали, където изкарахме тази принудителна почивка. За нас най-важното нещо беше да запазим родителите ни за да не сме евентуално вирусопреносители и затова избрахме да си останем в Кърджали, където е по-спокойно място.

– Прави ми впечатление, че ти имаше доста сериозен помощник в тренировъчния процес, твоята дъщеря също се включваше в тренировките, пита ли те, тате защо така тренираш вкъщи, а не на стадиона?

Ами не все още не ме пита, защото е малка и не може да говори, но пък и беше интересно определено да ме гледа да подскачам вкъщи, а и на нея и беше доста забавно. Повярвайте ми ние сме големи хора и разбираме от дума, но за едно малко дете на две години да седи вкъщи два месеца и да не излиза е много трудно. Но сега можем да излизаме с нея в парковете, като естествено спазваме всички предписания и изисквания на щаба, и се надяваме да няма повече такива пандемии, и зарази.

– Кое беше най-трудното упражнение, което трябваше да правиш вкъщи?
Всички са много трудни, защото са без топка. Един футболист определено топката най-много го привлича, ние имахме топки, но те бяха медицински, я всяко едно упражнение с тях е неприятно. Но вижте, ние сме активни спортисти, здрави мъже, така че не са били кой знае колко тежки натоварванията.

-Какво научи през тези два месеца, в които бе вкъщи?
Нищо ново не съм научил през тези два месеца, може би се научих да помагам на жена ми в отглеждането на детето, помагах в домакинските неща, защото сега нямах оправдание, че съм изморен от тренировка. Налагаше се да мия чинии, от време на време да готвя, да преобличам и обличам малката и други такива семейни неща. Но тези неща може би са ми липсвали, защото да имам толкова свободно време със семейството не съм имал и това може би беше хубавото на тази пандемия, че си бяхме вкъщи тримата заедно.

-Какво готвеше ти?
Аз бях предимно на скарата и разни спагети, макарони, които са елементарни.

-Как преминава един твой ден, ясно е, че сутринта в 11 е онлайн тренировката?
Ами после приготвяме обяд , след това малката ляга да спи, все пак тя има режим, аз имам стационарно колело вкъщи и си карам, излизах да пазарувам, но търсех далечни магазини за да може да ходя повече, и други такива нестандартни неща. Но се надявам по-бързо да се върнем към стария начин на живот.

– От БФС обявиха как ще продължи първенството, освен редовните два кръга, след това ще се изиграят само пет мача от плейофите. Как ти се струва този формат?
Може би това е най-доброто решение за да могат отборите да имат шанс за по-предно класиране. Ако се прекрати в момента едни ще кажат ние бяхме на две точки от участие в евротурнирите, други ще кажат, че са били на две точки от баражи и т.н, и затова мисля, че това е най-правилното решение.

– Като финал какво би казал на феновете на АРДА, които нямат търпение да се завърнат на стадиона, но мачовете май ще са без публика?
Искам да пожелая на всички фенове да са здрави, защото тази пандемия ни научи, че здравето е най-важното нещо, след това да са по-отговорни, защото от щаба има предписани мерки за да не се разпространява болестта за да можем да се върнем към нормалния начин на живот. Но и на всички други фенове пожелавам същото да са здрави.

Невиждано: Хебър би Арда (ВИДЕО)

Синът на Любослав Пенев – Николас, донесе историческия успех

Безмилостен Левски размаза Арда на "Герена"(ВИДЕО)

"Сините" вкараха цели четири гола на противника си

Станислав Иванов: Не е вярно, че съм се разбрал с ЦСКА

„Трябва да се знае, че съм футболист на Арда“

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

Пирин пусна билетите за мача с Арда

„Орлетата“ подканят привържениците си за подкрепа

Глобиха най-солено Локо Пд след кръга в елита

Наказаха играч на Марек за 12 мача, вижте всички решения на Дисципа

Ивайло Петков: Арда ще продължи да залага на млади български играчи

Вижте интервю със спортния директор

Ботев Пд с най-солени глоби след кръга, Левски отнесе 3 бона

Вижте всички решения на Дисципа

В Стара Загора: Берое и Арда закриват кръга

Мачът стартира в 21:15 часа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки