НБА няма да санкционира баскетболистите, които откажат да играят след рестарта

Между 40 и 50 баскетболисти изразили безпокойство за възобновяването на сезона

НБА няма да санкционира баскетболистите, които откажат да играят след рестарта

Националната баскетболна асоциация и съюзът на баскетболистите ще позволят на играчите в НБА да не участват в мачовете при възобновяването на шампионата без да бъдат прилагани никакви санкции, съобщава ESPN.

Според различни източници между 40 и 50 баскетболисти са изразили своето безпокойство относно възобновяването на сезона в Орландо и условията на живот, които ще бъдат предложени в кампуса и които ще им бъдат осигурени.

Все още няма официално изявление на нито един играч относно нежеланието му да се състезава след паузата в шампионата, която бе свързана с пандемията от коронавирус.

В случай на отказ от изпълнение на договора баскетболистите няма да получават пари за пропуснатите мачове, но няма да има допълнителни санкции.

Източниците на ESPN твърдят, че играчите цитират редица проблеми, включително и семейни, които са свързани с невъзможността да напуснат кампуса.

Също така се цитира политическата ситуация в САЩ и пандемията. В публикацията се отбелязва, че такива притеснения са изразили най-вече играчи, чиито отбори не са претенденти за спечелването на титлата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки