И така няма да стане

Нито Паулиньо и Робърта ще се продадат с такива мачове, нито младите ще станат любимци

И така няма да стане

 Берое не остави ни­какви шансове на Левски и го победи без напрежение с 2:0 на­сред „Герена". На пър­во четене - не стана нищо толкова ненор­мално с оглед на моментното състояние на двата отбора - просто единият е по-силен и спечели. В дните преди мача Берое бе толкова сериозен фа­ворит, че букмейкъри­те дадоха коефициент, невиждан на домакин­ските мачове на Левски досега, дори когато приема Лудогорец. Ясно е, че за загубата на Левски могат да се намерят много смек­чаващи вината обстоя­телства. Друго нещо е по-тъжно. „Сините" вече натрупаха много загуби на своя стадион в последните години, но по-страшното е, че и футболисти, и фенове започнаха да свикват с тях. Противниците вече не ги е страх, ко­гато гостуват на „Гере­на". Освен това всяка следваща загуба за­почва да идва все по-лесно.

До скоро, дори ко­гато губеше у дома си, Левски поне се опит­ваше да натиска съ­перника, да създава положения, обстанов­ката ставаше взривоо­пасна - както на тере­на, така и по трибуни­те. За да може гостът да разбере, че ако по­беди няма да е без усилия. Вече и това го няма. Берое спечели, след като през второто полувреме почти спря да играе. Наско Сира­ков заяви на една от първите си пресконфе­ренции, че Лудогорец е победил Левски на „Герена", без да влага максимума, което не било нормално. Все по­вече обаче стават от­борите, които могат да направят такова нещо. Ето това вече не е нор­мално. Лудогореи от­давна е в друга орбита, но Левски не може да се противопоставя на далеч по-слаби тимове от него.

Ако за ръководството на „сините" е имало ня­каква илюзия, че с този състав може да се пос­тигне нещо сериозно, лампичката вече тряб­ва да е светнала, че и така няма да стане. Като казваме сериозно нямаме предвид, че няма да се спечели тит­ла или евроучастие.

Мястото в шестицата става под сериозна за­плаха. А поне това има как да се избегне и със свит бюджет. С такава игра нито Паулиньо, Робърта и Станислав Иванов ще се прода­дат, нито пък по-мла­дите като Илия Юруков, Ивайло Найденов, а и самият Стаси Иванов (ако още го броим за много млад на 21 го­дини) скоро ще станат любимци на феновете. Те трябва да разберат, че ако сега, когато им се дава такъв шанс не блеснат - няма кога да стане.

Лайтмотивът в изяв­ленията на ръководст­вото е, че този път, по който е поел сега Левс­ки е единственият въз­можен. Но не е доста­тъчно само да се сви­ват разходите и да се разчита единствено на феновете за приходите. Колкото и да проявяват разбиране, хората ис­кат да виждат добър футбол и добри резул­тати. А и двете неща отдавна ги няма. И само с призиви нито ще даряват, нито ще бъдат върнати на ста­диона. В този си вид явно съставът пак не е селектиран добре. И отговорът на това не е: „С такъв бюджет - тол­кова". С такъв бюджет Локо (Пд) взе 2 години поред Купата. Също с доста малък за Бълга­рия бюджет Херо на­мери без пари такива чужденци за Берое, с които да спечели на „Герена" без напреже­ние. Спасението на „си­ните" не се крие само в намирането на нов спонсор с много пари. Дори и без него трябва да намерят още фут­болисти. Тези, които са сега в отбора май не могат много повече. И за да взимат трите точ­ки няма да е достатъч­но само това, че са българи и знаят какво е Левски. А това вещае още много унижения на терена.

Здравко Гюров, "Меридиан мач"

 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки