СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Манчестър Юнайтед е аут от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

РБ Лайпциг ще играе в осминафиналите след 3:2 над „червените дяволи“

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ: Манчестър Юнайтед е аут от Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Най-големият кошмар за Манчестър Юнайтед стана факт във вторник вечер, когато „червените дяволи“ загубиха гостуването си на РБ Лайпциг с 2:3 и отпаднаха безславно от Шампионската лига.

Английският гранд бе лидер в група Н през почти цялото време, но отстъпи пред ПСЖ вкъщи в предния кръг и в последния трябваше да не инкасира поражение, за да продължи към осминафиналите, но регистрира точно такова и догодина ще играе в Лига Европа.

Това със сигурност ще разклати сериозно стола на мениджъра Оле Гунар Солскяер, който заложи на подчертано дефанзивен състав при визитата в Германия, с петима защитници сред титулярите, и въпреки наказанието на Фред остави на пейката рекордната клубна покупка Пол Погба.

Причината за последното навярно се крие в коментара на агента Мино Райлоа, който в навечерието на решителния сблъсък заяви, че времето на френския национал на „Олд Трафорд“ изтича и той ще напусне Манчестър, но така или иначе всичко това доведе до сензационното отпадане на Юнайтед още в групите на Шампионска лига.

За капак, в герой за домакините с гол и две асистенции се превърна играещият под наем от градския съперник Манчестър Сити краен бранител Анхелиньо. 23-годишният ляв бек откри резултата още в 110-ата секунда на срещата със страхотен гол.

Във втората минута Марсел Забицер намери испанеца непокрит с прехвърлящ пас към далечната греда, а Анхелиньо засече от движение с мощен шут в обратния ъгъл и матира Давид де Хеа – 1:0.

Гостите можеха да се върнат бързо в мача, защото в осмата минута нападателят им Мейсън Грийнууд имаше отлична позиция, ала я пропиля и това се оказа решаващо. Малко по-късно РБ Лайпциг нанесе втори удар. В 13-ата минута Анхелиньо намери с отлично центриране Амаду Хайдара и той удвои резултата от воле – 2:0.

Само 4 минути по-късно Емил Форсберг трябваше да оформи класиката, защото бе оставен сам до точката за дузпа, но не можа да улучи вратата и направи фрапантен пропуск.

В 30-ата минута пък Вили Орбан вкара трето попадение за домакините, ала то бе отменено заради засада.

Впоследствие напрежението на терена взе връх и се стигна до няколко нарушения, както и до 3 жълти картона, за да дойде почивката при резултат 2:0.

Солскяер опита да промени нещата и по време на паузата замени бранителя Алекс Телес с халфа Дони ван де Бек, а след първия игрови час пусна и Пол Погба, което доведе до пробуждане на „червените дяволи“. 

В 66-ата минута вратарят на домакините отрази опасен изстрел на Бруно Фернандеш, който 120 секунди по-късно нацели и гредата от свободен удар, ала веднага след това РБ Лайпциг вкара за 3:0.

В 69-ата минута Анхелиньо центрира към пеналта, където резервата Джъстин Клуиверт бе оставен непокрит и отблизо направи резултата класически.

Въпреки това гостите не се предадоха и вкараха две попадения за две минути.

В 80-ата Фернандеш реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Грийнууд, а в 82-ата резервата Пол Погба се извиси в пеналта след корнер и стреля с глава.

Топката се удари в Хари Магуайър и в защитник, след което спря в мрежата на РБ Лайпциг.

Домакините претендираха, че кълбото е рикоширало в ръката на капитана на Юнайтед, но след разглеждане на ситуацията с ВАР голът бе зачетен и това даде надежда на гостите.

Тя обаче угасна с последния съдийски сигнал, който изпрати Манчестър Юнайтед на третото място в групата и в турнира Лига Европа, а РБ Лайпциг – в осминафиналите на Шампионска лига. 

РБ Лайпциг – Манчестър Юнайтед 3:2
1:0 Анхелиньо (2)
2:0 Амаду Хайдара (13)
3:0 Джъстин Клуиверт (69)
3:1 Бруно Фернандеш (80)
3:2 Пол Погба (82)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РБ ЛАЙПЦИГ: Гулачи, Мукиеле, Конате, Орбан, Анхелиньо, Забицер, Хайдара, Кампл, Нкунку, Форсберг, Олмо;

Треньор: Юлиан Нагелсман;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Телес, Магуайър, Линдельоф, Шоу, Уан-Бисака, Матич, Мактомини, Бруно Фернандеш, Грийнууд, Рашфорд;

Треньор: Оле Гунар Солскяер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки