Загуба за девойките на старта в София

Младежите започват срещу Турция в Тбилиси

Загуба за девойките на старта в София

Националният отбор на България за девойки до 20-годишна възраст започна със загуба участието си на Европейския баскетболен Чалънджър в София.

На старта на турнира в столичната зала „Триадица“ тимът ни, който е с две години по-млад състав от останалите участници в надпреварата, отстъпи пред Италия с 46:66.

Следващият мач на нашите е в сряда от 20:00 часа срещу друг много силен отбор - този на Белгия.

Любопитно е, че в тима на утрешния съперник има три момичета от разширения състав на женския национален тим на страната им, който завърши трети на ЕвроБаскет за жени.

Днес българките се бориха много и показаха добри защити и бърза игра на моменти. Съперникът им обаче ги превъзхождаше значително физически и това бе от основна роля за изхода на двубоя. Деана Стояновска завърши с 12 точки за България. Илияна Георгиева вкара 9, с 8 бе Валентина Веселинова.

За гостите дабъл-дабъл от 16 точки и 13 борби записа Мериам Насрауи, 12 точки добави Силвия Пастрело

Междувременно стана ясно, че младежкият ни национален отбор ще започне участието си в Европейския Челънджър турнир в Тбилиси срещу Турция.

Нашите баскетболисти гостуват в Грузия от 20 до 25 юли.

След Турция, тимът, воден от Георги Младенов, ще излезе срещу Полша на 21 юли. На 22 юли е мачът срещу един от фаворитите – Франция.

23 юли е почивен ден, а на 24 юли младежите ни ще излязат срещу домакина Грузия. Българите ще закрият турнира на 25 юли с мач срещу Германия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки