В Мерцедес вярват, че имат кола за титла

Това сподели един от главните инженери на тима Андрю Шовлин

В Мерцедес вярват, че имат кола за титла

 Според главния инженер в тима на Мерцедес във Формула 1 Андрю Шовлин базираният в Бракли екип вече разполага с кола, с която може да се бори за световните титли през 2021 година.

По мнението на Шовлин показаното темпо в хода на уикенда за Гран При на Турция е обнадеждило инженерите на отбора, че успехът през тази година е напълно реална цел, въпреки загубата на лидерството в пилотския шампионат. На „Истанбул Парк“ Люис Хамилтън и Валтери Ботас бяха достатъчно бързи, за да запишат двойна победа в съботната квалификация.

Световният шампион обаче трябваше да стартира от 11-а позиция заради използването на четвърти двигател с вътрешното горене в хода на кампанията. В крайна сметка той завърши пети в неделното състезание, въпреки обърканата стратегия от страна на неговия екип. Така той загуби преднината си спрямо финиширалия втори в Турция Макс Верстапен, като разликата между двамата в генералното класиране вече е шест пункта в полза на звездата на Ред Бул.

Въпреки този развой на събитията обаче Шовлин смята, че в Бракли могат да извлекат много позитиви от представянето си на „Истанбул Парк“.

„Имаме серия от добри представяния на сухо, показваме добре темпо и на мокро и изглежда, че тази кола може да спечели шампионата. Ако се върнем към ранните етапи на годината и решенията, които взехме относно развитието, опита да балансираме двете години, едното ни притеснение бе, че ще изостанем много в този период от сезона. Нямаше да можем да окупираме първата редица и да контролираме състезанието след това“, каза Шовлин.

Мерцедес започна сезона с три победи в първите четири старта, но след това триумфира в само едно от следващите десет състезания. В последните два уикенда в Русия и Турция обаче Хамилтън и Ботас записаха последователни победи, които позволиха на световните шампиони да отворят аванс от 36 точки спрямо Ред Бул в конструкторския шампионат.

„Обнадеждаващо е, че навлизаме в последните шест старта и ние показваме, че имаме пакет, който може да е бърз както в една обиколка, така и в състезателна дистанция. Трябва да подходим внимателно към всички тези надпревари и да преценим какви изненади може да срещнем, а не какво ще е лесно за нас.

„Ние не обичаме този подход. Просто сравняваме всички данни от симулацийте и гледаме върху какво трябва да работим. В Остин асфалтът е много различен, но това е писта, на която Люис е много силен и може сравнително лесно да се изпреварва, а има и деградация. Това донякъде променя динамиката на състезанието.

„Няма причина да мислим, че няма да сме силни в Остин. Имахме добра подготовка преди Турция и колата бе страхотна през цялото време. Трябва да сме сигурни, че ще повторим това си представяне и в останалите стартове до края на годината“, завърши Шовлин.

ОФИЦИАЛНО: Хулкенберг ще кара за Ауди във Формула 1

Немският пилот напуска Хаас след края на сезона

Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки