Балкан с втора победа над Левски в Балканската лига

Повторен дебют за ботевградчани направи Девон Уошингтън, Дерик Маркс бе най-резултатен с 25 точки

Балкан с втора победа над Левски в Балканската лига

 Балкан записа втора победа в Балканска лига и втора над Левски. В мач от осмия кръг тимът на Небойша Видич спечели със 79:65 гостуването си на "сините" след обрат във втората част на мача. Повторен дебют за ботевградчани направи американското крило Девон Уошингтън. Срещата за Левски пропуснаха Чавдар Костов и Цветомир Чернокожев. 

 
Тимът от Ботевград продължава да заема второто място в потока с баланс от две победи и една загуба, докато играчите на Константин Папазов се намират на третата позиция и все още не познават вкуса на успеха след два мача. На 8 декември (сряда) Балкан ще приеме Академия ФМП, два дни по-рано Левски ще домакинства именно на същия съперник.
 
През първите 10 минути „сините“ по-често намираха пътя към коша и успяха да си осигурят двуцифрен аванс за 21:11 чрез Марио Литъл, Ивица Радич и Венцислав Петков. През втория период ботевградчани се разиграха и направиха обрат за 33:31 чрез Димитър Димитров, Дерик Маркс и Станимир Маринов. След няколко смени на водачеството Балкан излезе напред с 38:34 след далечен снаряд на Станимир Маринов, но Ивица Радич отговори подобаващо от другата страна за 38:37.
 
След паузата „зелените“ дръпнаха с 16 точки след серия от 15-0, дело на Дерик Маркс, Калил Дюкс и Димитър Димитров, за 53:37. От другата страна единствено Ивица Радич и Илайджа Митро-Лонг държаха столичани в срещата, фиксирайки 50:62 в края на третата част. През последния период тройка на Асен Великов, кош на Митро-Лонг в добавка към такъв на Венцислав Петков доближиха домакините за 57:63. Дерик Маркс, Трейвин Тибодо и Димитър Димитров изпратиха Балкан напред с 14 точки, като това се оказа достатъчно.
 
Дерик Маркс бе най-резултатен за Балкан с 25 точки и 5 асистенции. Калил Дюкс реализира 11, а по 10 отбелязаха Станимир Маринов (+7 асистенции) и Митко Димитров. Трейвин Тибодо се включи с 12 борби и 7 точки.
 
За Левски над всички беше Марио Литъл с 23 точки. Ивица Радич се включи с 19 и 8 борби. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки