ЕКШЪН, ДРАМА, ВАР: Еквадор - Бразилия 1:1 (ВИДЕО)

Кайседо не влезе в игра, ВАР влезе в действие четири пъти

ЕКШЪН, ДРАМА, ВАР: Еквадор - Бразилия 1:1 (ВИДЕО)

Еквадор и Бразилия завършиха наравно 1:1 в истинско шоу помежду им на Ещадио Родриго Паз Делгадо. В мача бяха показани два черверни картона и още толкова бяха отменени, като и двата пъти потърпевш бе Алисон. 

Системата ВАР пък влезе в действие цели четири пъти, а нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо остана на пейката за всички 90 минути.

Голямата битка започна още в 6-та минута, когато Бразилия откри. Каземиро стигна до топката в наказателното поле и с шут в средата на вратата реализира. 

ВАР веднага провери ситуацията за фаул в атаката на "селесао", но такъв не беше отчетен. В 14-та минута ВАР отново се намеси - този път да провери за евентуален червен картон на вратаря на Еквадор - Александър Домингес. Уилмар Ролдан видя повторението на много грубото влизане на Домингес и го изгони директно. 

Така се наложи на терена да влезе резервния страж Ернан Галиндез. Само две минути по-късно обаче численото превъзходство на Бразилия се изпари. Емерсон Роял си изкара втори жълт картон и напусна терена. 

Шест по-късно Алисон вдигна високо крака си срещу нападател на Еквадор и реферът отново извади червения картон. ВАР обаче отново се намеси и спаси стража на Ливърпул, превръщайки картона му само в жълт. 

След почивката драмата продължи. В 55-та минута Ролдон наду свирката и посочи бялата точка в наказателното поле на Бразилия след неумела намеа на Рафиня, но отново ВАР влезе в действие и убеди реферът, че няма нарушение и дузпата бе отменена.

Така се стигна до 76-та минута, когато Гонсало Плата центрира от корнер, а Феликс Торес засече с глава в мрежата на Алисон за 1:1. 

В петата минута на продължението съдията отново посочи дузпа за Еквадор след нарушение на Алисон и му показа втори жълт картон. Футболистите на Бразилия бяха бесни, че нарушение няма, а ВАР показа на рефера, че наистина няма нарушение на правилата и решението беше отменено, за да остане крайният резултат непроменен - 1:1.

Така Бразилия остава на първото място в квалификациите с 36 точки, докато Еквадор е трети с 24 пункта.

Ромарио се върна във футбола с два гола

Вижте подробности

Легендарната бразилска голмайсторка Марта прекратява кариерата си

Тя е голмайстор номер 1 за Бразилия за всички времена със 116 гола в 175 мача

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки