БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Царско село изпада, търси се отбор за бараж

Вижте анализа на NOVSPORT за ситуацията в дъното на таблицата

БОРБА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ: Царско село изпада, търси се отбор за бараж

След като разгледахме ситуцаията в борбата за титлата и класиране в Европа дойде време да погледнем и в дъното на таблицата в Efbet лига. Според регламента на първенството, във Втора лига отпада последният в класирането, а 13-ият играе бараж за оцеляване в елита. Към момента можем на 99 процента да прогнозираме, че замесени в битката за оставане ще бъдат поне 4 отбора - Локо Сф, Ботев Вр, Пирин и Царско село, но известни притеснения трябва да имат и в Арда. Вижте анализа и прогнозата на NOVSPORT за това как ще се развият събитията до края на месец май:

АРДА

Отборът от Кърджали засега е на 9-о място в класирането с актив от 22 точки, но по време на зимната пауза в клуба настъпиха неблагоприятни промени. Бюджетът бе силно намален, което доведе до напускането на асовете Спас Делев, Иван Караджов, опитният капитан Пламен Крумов и сърбинът Рубежич. Все пак останалите играчи останаха и опитният треньор Стамен Белчев ще има задача бързо да намери начин да замести напусналите. Арда все пак трябва да внимава в останалите 6 мача от редовния сезон, защото е само на 4 точки от "последната четворка" и попадането там може да се окаже навлизане в опасен водовъртеж. Очакванията са все пак Арда да попадне в групата от 7-о до 11-о място и да си гарантира безоблачен край на сезона.

ШАНС ЗА ИЗПАДАНЕ: 5 %

 

АНАЛИЗ И ПРОГНОЗА НА NOVSPORT ЗА БИТКАТА МЕЖДУ ЛУДОГОРЕЦ И ЦСКА ЗА ТИТЛАТА - ЧЕТЕТЕ ТУК!!!


БОТЕВ ВР

Клубът с най-малкия бюджет в Efbet лига до момента се държи "над водата", но със сигурност напролет ще има друг облик. И причината за това е напускането на голямата звезда през есента Дориан Бабунски. Северномакедонецът вкара 10 гола за Ботев и отиде в унгарския Дебрецен, който плати откупната му клауза от 150 000 евро. На треньора Дани Моралес ще му бъде много трудно да намери заместник на Бабунски и въпреки продължаващите входящи трансфери на чужденци, със сигурност Ботев до края на сезона ще има само една задача - да се спаси от изпадане във Втора лига. А това е твърде вероятно да стане и през бараж.

ШАНС ЗА ИЗПАДАНЕ: 35%

ЛОКОМОТИВ (СФ)

Един от най-обичаните български футболни отбори извървя своята Голгота и се завърна в елита след 6 мъчителни за феновете години. Привържениците на "червено-черните" отново се наслаждават на мачове от елита, а романтиката да подкрепят отбора си е по-жива от всякога. Изключителната обич, на която се радват играчите на Иван Колев им дава допълнителни сили и Локо Сф направи поредица от силни мачове през есента. Само малшансът и някои спорни VAR решения ги лишиха от повече точки и спокойствие в таблицата. Нова година започна с оптимизъм в "Надежда", след като отборът получи солидна доза финансова подкрепа в лицето на новия си спонсор Betano. "Червено-черната" фланелка облякоха доказани футболисти като Симеон Славчев, Димитър Митков и младият, но много перспективен вратар Дамян Дамянов. Голямата звезда на отбора Октавио остава поне до лятото и това дава оптимизъм, че Локото ще завърши "над чертата".

ШАНС ЗА ИЗПАДАНЕ: 20%


АНАЛИЗ И ПРОГНОЗА НА NOVSPORT ЗА БИТКАТА ЗА ЕВРОПА - ЧЕТЕТЕ ТУК!!!


ПИРИН

Никой не очакваше отборът на Благоевград да е на предпоследно място в класирането. Солиден бюджет, сериозни имена в състава, доказан специалист като Таско Тасков в ръководството, френетична подкрепа от феновете...Реалността, обаче се оказа различна и ако не бяха сензационните "избухвания" в края на годината срещу ЦСКА и особено феноменалната победа над Лудогорец в Разград, "орлетата" можеше да зимуват и на 14-ото място. Отборът бе напуснат от показалия силни игри Брахими, но всички останали са на линия и би трябвало да "вдигнат" Пирин в класирането. Младият специалист Ради Митревски "захапа" шанса си и ще продължи да води отбора заедно с легендата Петър Михтарски.

ШАНС ЗА ИЗПАДАНЕ: 25%

ЦАРСКО СЕЛО

Като че ли настъпи времето за край на авантюрата "Efbet лига" за отбора на хотелския комплекс над Околовръстното. Собственикът Стойне Манолов на практика "хвърли кърпата" след като изгони всички футболисти и треньора Любослав Пенев след последния мач миналата година. Сега се говори и пише за някакви митични "италиански инвеститори", които дори назначиха и треньор. Историята помни подобни ситуации с анонимни чужденци - справка Ботев Пд и Ботев Вр...Царско село изостава с доста точки, 20 преди подновяването на първенството на практика няма нито един картотекиран играч...Едва ли има здравомислещ човек в българския футбол, който да прогнозира спасение за "Царете".

ШАНС ЗА ИЗПАДАНЕ: 99,9%

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки