ПРЕДИ КРЪГА: Как ще завършат дербитата?

Вижте прогнозата на NOVSPORT

ПРЕДИ КРЪГА: Как ще завършат дербитата?

22-ият кръг в Efbet лига безспорно е най-интересният от началото на годината. Програмата предлага три големи дербита, чакани с интерес от цяла България. Започва се с "Битката за Пловдив" в събота от 17,30 часа, следва Вечното дерби Левски - ЦСКА в неделя от 14,00 и завършекът е със Славия - Локо (Сф) в понеделник от 17,30. Вижте прогнозите на NOVSPORT за тези и останалите мачове в кръга.

ЦАРСКО СЕЛО - ЦСКА 1948 (Петък, 17,30)

На стадиона над Околовръстното многонационалният отбор на "Царете" ще направи пореден опит да запише точки след подновяването на първенството. В изминалите 2 мача те показаха, че имат съпротивителни сили и отстъпиха само с гол разлика от Берое и Локо (Пд). Сега на техния стадион пристига ЦСКА 1948, който бързо бе приземен от еуфорията след отличната игра и победа във Враца. Загубата от Левски показа, че на "червените" ще им е трудно да гонят място в първата шестица. Все пак Николай Киров разполага с класни футболисти и не би трябвало да се затрудни срещу последния в класирането. Единственият отсъстващ в неговия отбор е наказаният за 2 мача защитник Александър Александров.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 2

ЧЕРНО МОРЕ - ПИРИН
(Събота, 15,00)

Отборът на Илиан Илиев мина леко гостуването на "Васил Левски" срещу Локо (Сф) и продължава битката за Топ 3. "Моряците" нямат кадрови проблеми и въпреки напускането на Родриго разполагат с достатъчно солиден състав, за да гонят класиране в Европа. На "Тича" нямат право на грешка в този мач, очаква се Сердюк, Курьор и компания да "награбят" противника още от първата минута. Гостите от Пирин взеха задължителните си две домакински победи срещу Локо (Сф) и Арда и вече дишат една идея по-спокойно. Наставникът Радослав Митревски не може да използва трима основни играчи в лицето на контузените Венцислав Бенгюзов и Николай Бодуров, както и наказания Станислав Манолев. Останалите "стари кучета" са на линия за гостуването във Варна.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 1

БОТЕВ (ПД) - ЛОКО (ПД)
 (Събота, 17,30)

На "Коматево" страстите ще са силни преди, по време и след мача. Сигурно е, че целият град ще застине в очакване за 90 минути, за да види кой ще е актуалният победител в "Битката за Пловдив". На книга предимство би трябвало да имат "жълто-черните", които са доста по-напред в класирането от вечния съперник. Но колкото и клиширано да звучи, в тези дербита фаворит няма и на терена всичко е възможно. В състава на Ботев единственото притеснение е не съвсем доброто физическо състояние на Тодор Неделев и евентуалните "искри" между него и треньора Валентич. Локомотив отпадна от турнира за Купата на България и с това до голяма степен компрометира шансовете си за нов излаз в Европа. Въпреки това няма никакво съмнение, че Сашо Тунчев и футболистите му ще се борят със зъби и нокти за победата в поредното градско дерби.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: X

ЛЕВСКИ - ЦСКА
(Неделя, 14,00)

Футболната класика на България се завръща! "Сини" и "червени" подновяват своето съперничество на терена за радост на милионите любители на най-популярната игра у нас. Условните домакини влизат в този мач с огромна еуфория след трите поредни победи от началото на годината. Обновеният и подмладен състав на Левски дава надежди на феновете, че Мъри Стоилов е поставил началото на нова "синя приказка", чието осъществяване няма да е никак лесно. Единственото, което смущава щаба на "сините" е заболяването на Филип Кръстев, който е под въпрос за мача. За сметка на това Георги Миланов бързо навлиза във форма и това е повод за оптимизъм. За ЦСКА и Стойчо Младенов предстоящата битка на "Васил Левски" е решителна с оглед преследването на Лудогорец. Евентуална загуба на точки срещу Левски може да доведе до по-голямо откъсване на "орлите" на върха и шансовете за така чаканата от "червените" фенове титла за поредна година да се превърне в мираж. Младенов се е доказал многократно в тези дербита и едва ли има от какво да се притеснява. ЦСКА е в пълен състав и готов за голямата битка с вечния съперник.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 1X2

БОТЕВ (ВР) - ЛУДОГОРЕЦ (Неделя, 17,00)

Мач, в който се изправят футболните Давид и Голиат. Домакините са с две загуби и голова разлика 0:8 след подновяването на първенството, докато Лудогорец включи на максимална скорост при новия треньор Анте Шимунджа и записа 3 поредни победи, при съотношение 12:1. Евентуално равенство или победа на Ботев ще бъде без никакво съмнение "Бомбата на годината". Лудогорец показа амбициите си отново да направи голям отбор с трансферите тази зима и конкуренцията за титулярния състав е жестока. Това означава, че с какъвто и състав да излязат на терена, "орлите" едва ли ще имат проблеми с този съперник

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 2


АРДА - БЕРОЕ
(Понеделник, 15,00)

След три последователни загуби Арда вече е на ръба на последната четворка в класирането, където водовъртежът към Втора лига не е за подценяване. В Кърджали явно така и не могат да намерят достойни заместници на напусналите "звезди" Караджов и Делев и играта на отбора никак не върви, особено в офанзивен план. В този мач отборът на Стамен Белчев задължително трябва да запише точки, но това няма да е никак лесно. Берое се бори мъжки срещу Славия и отпадна за Купата, но все пак ще има няколко дни за възстановяване до визитата на "Арена Арда". Петър Хубчев сглоби не лош състав, привлечени бяха и нови класни футболисти като добре познатия Давид Мариани и определено "зелено-белите" ще са фактор в елита до края на това първенство.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: X2 

СЛАВИЯ - ЛОКО (СФ) (Понеделник, 17,30)

Малкото столично дерби е не по-малко страстно за феновете на двата отбора от Левски - ЦСКА. На стадиона в "Овча купел" домакините определено са фаворит, но за Локо всички мачове до края на сезона са на "живот и смърт". "Белите" водиха изтощителна битка срещу Берое за Купата, но успехът с 2:1 може да бъде фактор за голям психологически подем в техните редици. Привличането на Боби Цонев и Марин Петков дава допълнителна ширина на състава и опции за треньора Златомир Загорчич. В състава на Локо има известни кадрови проблеми и това кара треньорът Иван Колев да бъде "на тръни" за този мач. "Червено-черните" не играят зле и при малко повече късмет могат да си тръгнат с актив от стадион "Славия". Още повече, че есента те надиграха тотално този съперник и спечелиха мача с 1:0.

ПРОГНОЗА НА NOVSPORT: 1X 

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

Г-н Сираков, това ли ви е звездната селекция?

Собственикът на Левски засипа с комплименти новите преди...10 дни

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки