Генерала разкри пред NOVSPORT какво иска да докаже Лудогорец

Уелтън липсваше на Левски във Варна, а ЦСКА е много зависим от Греъм Кери

Генерала разкри пред NOVSPORT какво иска да докаже Лудогорец

Георги Василиев - Генерала, е шампион на България по футбол с три различни отбора - Етър, Левски и ЦСКА. Ето какво каза той пред NOVSPORT след поредните мачове от първа лига.


Царско село - Пирин 3:0

Може би логичното се случи, тъй като Пирин се спаси от изпадане, докато Царско село ще се бори със зъби и нокти да продължи участието си в елита на българския футбол. Два гола отбеляза едно момче, което съм тренирал и той е Венцислав Христов. Представянето му бе страхотно. Него го извадиха от нафталина. Той има класа, но пропиля доста от възможностите си за по-успешна кариера.
В София днес футболистите на Пирин явно още празнуваха оставането си в елита. Това не беше Пирин, който познаваме всички.
Царско село е отбор, който се развива и за тях е жалко, че първенството приключва. От това развитие може да пострада накрая именно Ботев Враца. Всичко ще се решава в следващите кръгове, където всичко може да се случи. Царско село показа сериозно лице.

Ботев (Враца) - Локомотив (Сф) 1:1

Локомотив бе по-активен във Враца. Гостите поведоха, а и като цяло стояха една идея по-организирани на стадиона във Враца. Очаквах да отбележат втори гол, но това направиха домакините от Ботев и изравниха. От средата на втората част сякаш и двата отбора не искаха да рискуват много и повече мислеха как да не допуснат друг гол в собствената си врата.

Арда - Локо (Пд) 4:4

И двата отбора могат да съжаляват, че не са спечелили този мач. Домакините поведоха 4:1 и сякаш мислеха, че всичко бе решено. Гостите от Пловдив се събудиха последните минути и при 4:4 можеха да вкарат победен гол, а защо не и повече. Никой не поставя под съмнение този резултат, защото видяхме зрелищен, атакуващ футбол, от който бяха отбелязани и осем гола. В Кърджали имаше голово шоу и зрелище и дано по-често гледаме такива мачове.

ЦСКА 1948 - Берое 2:2

Берое е отбор, който заслужава уважение. Има трудности в тима, но имат дух и желание да играят. Има криза, но тя не е футболна в Стара Загора. Момчетата се борят, стараят, изпълняват указанията на треньора. Петър Хубчев има проблеми, но взима максимума от всеки един футболист, с който разполага.
Седмото място ще се решава в следващите мачове, но всеки ще иска да стигне до него.
ЦСКА 1948 има колебания, но като цяло през пролетта играе далеч по-успешно, отколкото през есента.

Черно море - Левски 0:1

Във Варна имаше всичко - битка, футбол, положения, красив гол. Мачът отиваше към реми, но в ситуацията с Цунами снажните защитници на Черно море не подходиха толкова отговорно и сега съжаляват. Цунами вкара красив гол, скача високо и умее да борави с топката именно с глава.
За мен Уелтън липсваше за Левски. Бразилецът е нестандартен футболист и прави атаката на Левски разнообразна и различна. Неговата липса се усещаше във Варна.
Левски играят навсякъде на 100%, за да стигнат на всяка цена до участие в Европа. Там ще получат свежи пари за финансовите проблеми, които имат от години. Сините могат от двата стола на земята, но ще се борят до последно. Затова и изместиха Ботев от третото място в класирането.
Въпреки това очаквам Левски да вложи всичко за спечелването на купата на страната в неделя, а след това да мислят за третото място в класирането.
Съставът на Черно море също имаше свойте възможности. Във Варна играят приятен, силен футбол.

ЦСКА - Славия 3:1

През първата част ЦСКА прегази Славия. Имат едно стандитазиране в играта им. Греъм Кери подаде и за трите гола. Той изработи попаденията на Георги Йомов и Кайседо, а и показа, че е важен за ЦСКА и червените много зависят от неговата игра. След трите гола в ЦСКА се успокоиха и Славия взе инициативата. След почивката Славия се активизира, но вкараха само един гол. Той не беше достатъчен за нещо повече от почетна загуба в този мач. С победата ЦСКА си гарантира второто място в крайното класиране и ще излезе като по-спокоен отбор във финала за купата срещу Левски. Червените имат осигурено участие в европейските турнири по футбол, докато такова участие за Левски все още не е осигурено.

Ботев (Пд) - Лудогорец 1:2

В Ботев могат само да съжаляват за загубата, но Лудогорец има друго лице след отпадането за купата. В края на сезона в Разград вадят футболисти, които не са играли толкова през сезона и показват, че имат състезатели, които имат и качества, класа, желание за изява. Сякаш в Лудогорец искат да докажат на всички, че неправилно са отпаднали от турнила за купата на България и са заслужавали да търсят дубъл този сезон.

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки