Бабангида разкри за NOVSPORT кога Левски ще е на върха

Привържениците са най-важното звено в клуба и спокойно могат да издържат сините

Бабангида разкри за NOVSPORT кога Левски ще е на върха

Емил Ангелов - Бабангида е роден пред 1980 г. Започва кариерата си в Граничар (Свиленград). През 2000 г. е привлечен в Черноморец. Заиграва в гранда ПФК Левски (София) през зимната пауза на сезон 2003/04 от ФК Черноморец (Бургас) срещу трансферна сума от 180 000 лева. Ангелов игра четири години на стадион "Георги Аспарухов", в които записа 79 мача и отбеляза общо 44 гола. Бележи и трите гола, с които Левски елиминира Артмедия Петржалка, както и единствения и победен гол срещу Динамо Букурещ в последната минута на мача. През зимата на 2008 г. преминава в ПФК Литекс (Ловеч). Януари 2009 г. преминава в Турския Денизлипсор. През сезон 2010–2011 играе за друг турски отбор Карабюкспор. През 2011 година е част от кипърския ФК Анортосис Фамагуста, изиграва само два мача за клуба. След това отива в Берое. Там записва 21 мача и 6 гола. След това преминава в турския Коняспор където има един мач. В този мач той се контузва и 8 месеца не играе. Прекратява активна състезателна кариера през 2015 година, след което става помощник треньор на Емил Велев в тима на ФК Хасково 2009. Ето и интервюто на Бабангида пред NOVSPORT.

- Ще има ли сили Левски да атакува титлата през новия сезон?
- Първо и по-важното е футболистите да се подготвят добре. Отборът трябва да запази представянето си от пролетта, през паузата да се подготвят и изчистят грешките, които допускаха миналия сезон.
Рано или късно Левски ще е на върха, там където заслужава. Левски ще спечели титлата, нека никой не се съмнява в това. Ще дойде и този ден.
Предстои много работа и труд. Доста хора започват да говорят за титли и купи, но аз съм реалист. Искам само момчетата да продължават да работят по този начин, да са живи и здрави, както целият спортно-технически щаб. Знам как работят тези хора и съм убеден, че нещата ще си дойдат на мястото.
- Колко е важно присъствието на Станимир Стоилов в тима?
- От огромно значение е за Левски. Той е човекът, който обедини всички левскари. Много добре го познавам и знам на какво е способен. Изключителен треньор е. Енергията в клуба е отлична и съм сигурен, че ще докара отбора, където му е мястото. Всичко се постига с време и работа.
- Къде беше силата на Левски миналия сезон?
- В колектива. Трофеи, купи, отличия, първи места се печелят отборно, с колективни качества. Доста футболисти на Левски мога да отлича след изиграването на миналия сезон. Много съм доволен от чужденците, които винаги се гледат под лупа. Показаха изключителен професионализъм и неслучайно Станимир Стоилов ги похвали преди началото на подготовката. Добрите попадения бяха през зимата. Но бих отличил и българските футболисти. Илиян Стефанов и Филип Кръстев показаха отлични игри, както и Андриан Краев. Тези момчета играят добре и се справят с поставените им задачи. Няма как да не похваля и Пламен Андреев, който застана на вратата толкова млад, също и Ники Михайлов. Всички футболисти трябва да получат добра оценка, защото се справиха отлично. Индивидуалните качества на Уелтън също изпъкнаха. Да не говорим за Билал Бари. Той много тича и се бори. Дава всичко от себе си, но всички знаят, че единственият му проблем е вкарването на голове. Но и това ще дойде. Изключително полезен е.
- От какво ново има нужда Левски?
- Отборът трябва да се подсили в нападение. Взеха се Ивелин Попов и Роналдо. Това са още възможности в атака за Левски. Но не съм аз този, който ще дава оценки на треньорите от какво има нужда Левски.
Станимир Стоилов ми е бил учител и ако иска моето мнение по този въпрос, винаги може да ме потърси. Той знае какво му трябва. Познавам го много добре, че обича атакуващия футбол и ще търси точно такъв играч, да подсили работата в атака.
- Тримата нови футболисти ще бъдат ли достатъчни за Левски?
- За хърватския защитник не мога още нищо да кажа, но щом Станимир Стоилов го е взел, означава, че е гледан задълбочено. Сигурен съм, че има нужните качества за Левски. Същото мога да кажа и за новия бразилец. Роналдо трябва да има качества и да е полезен на Левски.
Ивелин Попов? Много добре го познавам, тъй като съм играл с него в Ловеч преди години. Има вече много опит зад гърба си. Добър футболист е и ще бъде един от лидерите и изобщо ще бъде фигура в българското първенство тази година. Няма какво още да се каже за него, само да е жив и здрав, да няма контузии и ще помогне много на Левски. Да не забравяме, че когато бях в Левски, той беше от юношите и е закърмен с идеята на клуба. Това са хора, които могат да дадат всички от себе си за синята идея.
- Мнозина предвиждат нова титла за Лудогорец през новия сезон?
- Рано е да се говори затова. Лудогорец има добър отбор, но очаквам Левски да се представи още по-силно и вече да се случи това – всички да се съобразяват с тима, както беше преди много години. Преди завръщането на Станимир Стоилов се бе загубил този респект и уважение от останалите отбори, защото бяха пропилени много години в лутане. На този етап тимовете вече започват да имат сериозен респект от Левски. Завръща се синята емоция, която липсваше от много време.
- Какво мислите за сдружението „Левски на левскарите“?
– Привържениците на Левски са най-важното звено в клуба и спокойно могат да издържат сините. Виждате, че когато има нужда, те са там и са готови. Много е важно един отбор да има такива хора зад гърба си и се радвам, че именно Левски притежава такива фенове.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки