Емил Спасов каза за NOVSPORT какво пречи на Левски

Ако футболистите си мислят, че това, което свършиха в последно време, е достатъчно, дълбоко се лъжат

Емил Спасов каза за NOVSPORT какво пречи на Левски

Емил Спасов е един от най-добрите футболисти в историята на Левски през 70-те и 80-те години на миналия век. Със сините е шесткратен шампион и петкратен носител на купата на България по футбол. След края на кариерата си е и шеф на школата на Левски. Ето какво мисли той за представянето на сините до момента в специален коментар за NOVSPORT.

Новото начало

Представянето на футболистите в първата среща за сезона бе разочароващо. Очаквахме да тръгнем с победа и спечелим първия официален мач от новото футболно първенство. Причината? Ами може би отборът на Левски още не е готов на 100% за сезона, тъй като има нови играчи. Бяха привлечени добри футболисти, което е радващо. Въпросителните са около Анте Блажевич, който видях, че има добро центриране, но Станимир Стоилов не е доволен от това, което показва в защита. Няма голяма промяна от състава, спечелил купата на България, което ще е добре при бъдеща работа.
Бразилецът Роналдо пасна като дялан камък. Видимо е с просто око, че той притежава много добри качества. Сигурен съм, че ще продължи да ги развива. С него Левски ще изглежда още по-добре в нападение. Няма да се разчита само на Уелтън и хора в халфовата линия. Идва още един голаджия, който почти във всеки мач до този момент бележи. Ивелин Попов, за съжаление, е контузен и още не е готов според мен. За нас той е едно много сериозно попълнение, защото „сините“ имаха нужда от лидер в редиците си. Той е човек с опит, добър играч, а на всичкото отгоре е и наш юноша. Надявам се, че ще допринесе много за развитието на отбора. Мисля, че този Левски е още по-добър от онзи през пролетта, защото се обигра и вдигна самочувствието си след спечелването на Купата, а то е много важно.

Треньорът

Положителните неща в състава на Левски са свързани именно със Станимир Стоилов и неговото завръщане в клуба. Във всички линии се вдигна много качеството. Може би трябва само един централен нападател, но такива играчи се намират трудно. Факт е, че Билал Бари вкарва напоследък, дано не е само в контролите. За мен е готов до известна степен, но със сигурност има още какво да се желае.

Срещата с ЦСКА 1948.

За съжаление загубихме на старта на първенството. Видях пропуски в завършващата фаза на играта. Може би от ротациите, които Стоилов правеше в отбора. Вероятно играчите все още не са напълно готови. Мъри не беше доволен от играта в защита. Но се надявам, че във входа на първенството нещата ще се подобряват все повече.
ЦСКА 1948 вкараха гол от наша грешка. Те играха стегнато и дисциплинирано. Имат начело треньор като Любослав Пенев, който е сериозен мотиватор, страхотен професионалист. Той е човек, който си изпипва работата до най-малкия детайл.
Мъри Стоилов е прав да е остър към Илиян Стефанов, защото в този момент едно отпускане няма да доведе до нищо хубаво. Ако си мислят, че това, което свършиха в последно време, е достатъчно, дълбоко се лъжат. По-добре е, че Мъри гледа да им набие канчето, преди да се счупи стомната. После като направят някоя глупост, ще е късно за критика.

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки