Избраха председател на НБЛ

11 отбора ще участват през новия сезон

Избраха председател на НБЛ

Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев бе избран за председател на Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), а през новия сезон 11 отбора ще спорят за титлата. Това реши на днешното си заседание Общото събрание на лигата.

Единодушно бе прието да се увеличи броят на отборите в елитното баскетболно първенство на България, като бе решено той да не надвишава 12. Точно 11 клуба подадоха в срок заявки за участие в шампионата през сезон 2022/2023, като освен десетте тима от миналия сезон, заявка подаде и ЦСКА. Така тази година в НБЛ ще играят отборите на Академик Пловдив, Балкан, Берое, Левски, Рилски спортист, Спартак Плевен, ЦСКА, Черно море Тича, Черноморец, Шумен и Ямбол.

 

Общото събрание на НБЛ прие предложението да отпадне правилото за изпадане в по-долна дивизия на последния в класирането. И през новия сезон първенството ще се проведе в познатата схема – три етапа на разменено гостуване през редовния сезон и плейофи.

Двубоят за Суперкупата на България между шампиона Балкан и носителя на Купата на България Рилски спортист ще се проведе на 4 октомври.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки