Серхио Перес триумфира в Гран При на Сингапур (ВИДЕО)

Мексиканецът успя да покрие направилия слабо състезание свой съотборник и лидер в шампионата Макс Верстапен

Серхио Перес триумфира в Гран При на Сингапур (ВИДЕО)

Серхио Перес триумфира в Гран При на Сингапур – 17-о състезание от началото на сезона във Формула 1. Мексиканецът успя да покрие направилия слабо състезание свой съотборник и лидер в шампионата Макс Верстапен, като се пребори за победата с Шарл Льоклер с Ферари. На пистата „Яс Марина“ трети завърши другият пилот на Скудерията – Карлос Сайнс. Световният шампион Макс Верстапен пък остана едва 7-и и по този начин не можа да си гарантира втора поредна титла при пилотите.

Състезанието по улиците на Сингапур бе изключително интересно от началото до самия край. Надпреварата започна с над час закъснение заради наводнената писта. На старта мексиканският пилот на Ред Бул изпревари Шарл Льоклер и успя да запази мястото си до самия край на състезанието, което бе намалено заради закъснението и заради няколкото влизания на колата за сигурност.

Верстапен загуби 4 места още на старта, като след това така и не успяваше да намери ритъма си и успя да завърши едва 7-и. Карлос Сайнс нямаше шансове да се бори със съотборника си и Перес, но се възползва от грешките на Люис Хамилтън и завърши спокойно на трето място.

Мерцедес рискува, слагайки гуми медиум на стартиралия от бокса Джордж Ръсел, но този риск не се оправда, тъй като пистата не бе изсъхнала достатъчно и британецът остана последен, записвайки много бавни обиколки.

Съотборникът му Хамилтън излезе от пистата в 33-ата обиколка и се заби в страничните заграждения, но успя да продължи надпреварата.  В средата на състезанието пистата изсъхна и Ръсел започна да се движи много по-добре.

Наложи се обаче влизане на кола за сигурност заради катастрофа на Юки Цунода. След тази кола за сигурност състезанието бе скъсено и бе сложено ограничително време, което означаваше, че пилотите няма да могат да направят 61 обиколки.

Перес бе заплашен от наказание от 5 секунди заради неспазване на протокола зад колата за сигурност.

34 минути преди края Макс Верстапен изхвърча от трасето заради липса на сцепление при битката си с Ландо Норис. Нидерландецът обаче успя да се върне на пистата.

В челото Шарл Льоклер притисна Чеко Перес. Мексиканецът издържа и петнайсетина минути преди края успя да направи разлика от над 1 секунда спрямо пилотът на Ферари.

В края на Гран При на Сингапур Перес успя да увеличи разликата си спрямо Льоклер до над 5 секунди и така си гарантира победата, дори при наказание от рейс-контрола. Верстапен пък успя да изпревари Хамилтън след грешка на британеца. Въпреки това, нидерландецът не успя да си гарантира втора световна титла, която може да стане факт при Гран При на Япония.

Хамилтън наследява рейсинг инженера на Сайнц във Ферари

Питър Бонингтън няма възможност да напусне Мерцедес заедно с пилота

Льоклер: Ферари прави стъпки в правилната посока

Монегаскът очаква скоро дистанцията с Ред Бул да се скъси

Шефът на Ферари остава оптимист за сезона

В момента разликата между Ред Бул и останалите отбори е сериозна

Фелипе Маса съди ФИА за 82 милиона долара

Вижте подробности

Перес е близо до забрана да участва в състезание

Мексиканецът е на само четири наказателни точки от такова решение

Мерцедес борят огромни проблеми в бързите завои

"Сребърните стрели" изостават значително в тези участъци от трасетата

Макс Верстапен спечели и Гран При на Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Нидерландецът нямаше никакво проблеми да се справи с конкуренцията

Заубер успя да сглоби колата на Джоу за състезанието

И двете коли на отбора ще потеглят днес в Саудитска Арабия

Верстапен: Болидът ни е фантастичен

Нидерландецът спечели и втората квалификация за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки